Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Γκίκας: Προς οριστική ολοκλήρωση οι εργασίες στις Εργατικές Αγ. Ιωάννη

Η ολοκλήρωση των παρελκόμενων εργασιών των Εργατικών Κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη και του αποχετευτικού αγωγού προς Σκάφωνα και η λειτουργία της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ Κέρκυρας, τέθηκαν επι τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας με τον Διοικητή  Σπύρο Πρωτοψάλτη και την Υποδιοικήτρια κα Γιάννα Χορμόβα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ πρ. ΟΑΕΔ),

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα μια ουσιαστική συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ, όπου συζητήθηκαν δύο σημαντικά θέματα, η ολοκλήρωση και η παράδοση του έργου των Εργατικών Κατοικιών και η λειτουργία της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ στην Κέρκυρα.

Σε ότι αφορά στο πρώτο δεν διαφαίνεται κάποιο πρόβλημα και πολύ σύντομα το έργο θα παραδοθεί στο σύνολό του.

Αναφορικά με τη Σχολή ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ Κέρκυρας, η Διοίκηση της ΔΥΠΑ εξέφρασε τον προβληματισμό της σχετικά με τον περιορισμένο αριθμό μαθητών που φοιτούν στη Σχολή  αλλά και την γενικότερη κατάσταση του κτηρίου όπου στεγάζεται. Να σημειωθεί ότι στην ΕΠΑΣ φοιτούν μόνο 47 μαθητές.

Ενημερώθηκα πως έπειτα από έλεγχο του Υπουργείου Εργασίας, διαπιστώθηκε πως η ΕΠΑΣ δύναται να στεγαστεί στα κτήρια του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, τμήμα των οποίων  ανήκει στη ΔΥΠΑ.

Στόχος της ΔΥΠΑ δεν είναι το κλείσιμο της Σχολής, αλλά η αναβάθμισή της και μάλιστα σε ιδιόκτητο κτήριο, ώστε να γίνει πιο ελκυστική και να φοιτούν περισσότεροι μαθητές στις τρεις ειδικότητες που υπάρχουν.

Τέλος, θα ήθελα να ενημερώσω πως τόσο ο Διοικητής, όσο και η Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ θα επισκεφτούν σύντομα την Κέρκυρα προκειμένου να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!