Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Γ. Καλούδης: “Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα”

“Απαιτείται εκδημοκρατισμός του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό δεν είναι θέμα μίας κλειστής αδιαφανούς αποπροσανατολιστικής σύσκεψης αλλά απαιτείται δημοκρατική αντίληψη και παιδεία” δηλώνει με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Κέρκυρα”, Γιώργος Καλούδης.

Η ανακοίνωση 

Πληροφορηθήκαμε από ΜΜΕ και όχι από γραπτή πρόσκλησή της ότι η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και των εγκαταλελειμμένων από αυτήν και τη κυβέρνηση Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου κάλεσε σε σύσκεψη τους επικεφαλής των παρατάξεων για αύριο Παρασκευή 4-11-2022.
Αυτό αποδεικνύει ότι έχει πλήρως χειραγωγημένο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου συμβουλίου κ. Δημήτριο Μεταλληνό επομένως το μόνο που ώφειλε να κάνει ήταν να του δώσει εντολή να συγκαλέσει άμεσα τις τρείς κατεπείγουσες μονοθεματικές συνεδριάσεις. Μοναδική της επιδίωξη είναι να ροκανίζει τον χρόνο για να μην συζητηθούν τα ζέοντα θέματα του κερκυραικού λαού που χειροτερεύουν οικονομικά και θεσμικά τη ζωή του. Αποδεικνύει ότι σύμπασα η παράταξη της κ. Δημάρχου αποτελεί μονολιθική προέκταση και εξάρτημα του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ.
Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι ο υπ’ αυτήν χειραγωγημένος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και σύμπασα η εξουσιαστική ομάδα της επί 1.160 ημέρες έχουν καταπατήσει δημοκρατικά δικαιώματα του Κερκυραϊκού λαού και παρατάξεων της αντιπολίτευσης, έχουν προβεί σε παρανομίες και αυθαιρεσίες, σε κακοδιαχείριση και κατασπατάληση με αδιαφάνεια του δημοτικού χρήματος με τις αμέτρητες απ’ ευθείας αναθέσεις καλλιεργώντας νέες ή διευρύνοντας παλαιές πελατειακές παλαιοκομματικές σχέσεις. Δεν έλυσαν ζωτικά προβλήματα του Λαού. Δεν διεύρυναν τις σφαίρες επιρροής του Δήμου αντίθετα τις μείωσαν. Έχουν καταστήσει το Δήμο Κερκυραίων ουραγό και παρατηρητή σε δυσμενείς για την Κέρκυρα εξελίξεις και ευνοούν χαριστικά έξω-κερκυραϊκά συμφέροντα που προσβάλλουν και υποβαθμίζουν τη φυσικό περιβάλλον-φυσική ομορφιά της Κέρκυρας-βασική πλουτοπαραγωγική πηγή: Ερημίτης, εξορύξεις πετρελαίων,Goldman Sachs- IKOS, άλλες …6 μαρίνες (και στη Γαρίτσα;) και μελέτες για αξιοποίηση των δύο Φρουρίων μας που εξαγγέλλει ο κ. Γκίκας, (Αλήθεια ποιος Δήμαρχος, ποιος Δήμος το ζήτησε αυτό.

Ενδεικτικά:

– Ενώ από 10/10/2022 συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός συμβούλων (άνω των 23, δηλ. άνω του ημίσεως) δεν συγκάλεσαν τις 3 κατεπείγουσες μονοθεματικές συνεδριάσεις που ζητήσαμε γραπτά 5 παρατάξεις και όπως υποχρεούνταν νομικά και πολιτικά να πράξουν: Τη 1η για το καταρρέον υγειονομικά νοσοκομείο, με την αποχώρηση επτά (7) γιατρών μέσα στον Οκτώβρη 2022 (πανελλήνιο αρνητικό ρεκόρ), τη 2η για να προστατευθεί το πράσινο περιβάλλον του Άλσους της Γαρίτσας και να είναι βιώσιμη συνοικία για τους κατοίκους της και η 3η για την χρεωκοπημένη και διαλυμένη ΔΕΥΑΚ.
– Δεν έχουν υπογραφεί ούτε μας έχουν δοθεί για έλεγχο, υπογραφή και για χρήση μας τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των περισσότερων συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου από την 1η/9/2019 μέχρι σήμερα. Παράνομα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων είναι για τον λόγο αυτό ακυρώσιμες ως ανυπόστατες. Μεταξύ αυτών και για το Άλσος της Γαρίτσας.

-Τη Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019 μας ικέτευαν να ψηφίσουμε χωρίς εισήγηση και μελέτη το αίτημα της ένταξης της ανάπλασης του Άλσους της Γαρίτσας στο ΕΣΠΑ διότι έληγε η προθεσμία τη Δευτέρα, δηλ. μετά από 3 ημέρες, και υποσχέθηκαν ότι θα μας φέρουν την μελέτη και τα σχέδια για ενημέρωση μας και συζήτηση. Ουδέποτε το έπραξαν. Ουδέποτε θα ψήφιζε το Συμβούλιο μια τέτοια κακή μελέτη η οποία προσβάλλει το περιβάλλον, ενοχλεί βάναυσα τους μόνιμους κάτοικους της Γαρίτσας και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.
-Ενώ είχαμε ως Παράταξη, με βάση τον Κανονισμό, το δικαίωμα και ο Πρόεδρος την υποχρέωση σε κάθε συνεδρίαση να εγγράφει στην ημερήσια διάταξη και να συζητείται ένα θέμα προτεινόμενο από εμάς, ο απερχόμενος Πρόεδρος , δεν τα ενέγραψε, υποκύπτοντας πάντα στον κομματισμό τους, και φυσικά δεν συζητήθηκαν ποτέ,:
-Πόσιμο νερό-αποχετεύσεις,
-Άθλιες αθλητικές εγκαταστάσεις που πλήττουν τη νεολαία μας, σε Κοντόκαλι, Καστελλάνους, Ναυσιθόειο, Γαρίτσα, Γαρούνα -Μεταβίβαση του ΕΑΚΚ (Εθνικού Σταδίου) στον Δήμο μας
– Άθλιοι δρόμοι χωρίς διαγραμμίσεις και φωτισμό, ακόμα και σε τουριστικούς οικισμούς.
– Κανένα έργο αγροτικής οδοποιίας,
– Ανάγκη δημοκρατική για τροποποίηση του Νόμου της Ν.Δ. που κομματικοποιεί τις εκλογές των Προέδρων των Κοινοτήτων εντάσσοντάς τους υποχρεωτικά σε κομματικούς σχηματισμούς, κατ’ αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στην οποία συμμετέχει και συνέπραξε η Δήμαρχος,
– Υποτίμηση και Υποβάθμιση του Κερκυραϊκού Κέντρου απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» ενώ το κόμμα τους (Ρουμπάτης – Γιάννης Κοντός – Στέφανος Γκίκας) μέσω της κας Κράτσα ενίσχυσε το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου με 380.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ και το έφεραν στην Κέρκυρα, ενώ δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ στον ΔΙΑΠΛΟΥ. Απώτερος σκοπός μέσω κλεισίματος της οικονομικής στρόφιγγας να κλείσουν τον «ΔΙΑΠΛΟΥ».
– Για τα υπόγεια πάρκινγκ Σαρόκου και Κάτω Πλατείας και το Περιφερειακό πάρκιγκ για τα οποία δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια.
-Για το κυκλοφοριακό,
-Για την πολύμηνη εγκατάλειψη Οθωνών, Ερείκουσας και Μαθρακίου χωρίς καύσιμα και παράλυση κάθε οικονομικής ζωής ! Για τον αφελληνισμό των νησιών μας !Δεν έχουν μαθητές τα σχολεία.
– Για τη παράκαμψη της Πόλης μας, των Μπενιτσών και του Σκριπερού που δεν έγινε τίποτα και βασανίζονται καθημερινά τουρίστες και Κερκυραίοι.,

– Για Φοίνικα, κτίριο Γυαλινά, έπαυλη Πετσάλη που καταρρέει.
– Για το Δημοτικό Θέατρο που στάζει.
– Για την αναδιοργάνωση του πρωτογενή τομέα,
– -Για τα κλειστά δημοτικά σφαγεία,
– -Για τη κουνουποκτονία που δεν έγινε,
– -Για τα παραπήγματα στα Λύκεια αντί να κτίσει νέα σχολικά κτίρια,
-Για τις μη επεκτάσεις του σχεδίου πόλης και των πολεοδομικών γειτονιών.

Και αντί να επιδεικνύουν καλή χριστιανική συμπεριφορά, όπως ευαγγελίζονται, ο Πρόεδρός της έχει επανειλημμένα συμπεριφερθεί υβριστικά, αγενέστατα και απαξιωτικά προς όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά κυρίως στις ευγενέστατες γυναίκες – δημοτικές συμβούλους ΚΥΡΙΕΣ Αγγελική Καρδακάρη (την εξανάγκασε σε παραίτηση από την θέση της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου), Αγγελική Ρίγγα και Μαρία Δρυ.
Μια απλή σύγκριση δημοκρατικότητας με τους δύο προκατόχους του τον κ. Νίκο Ράλλη και την κα Μαρία Μουζακίτη αρκεί.
Η δική μας ιστορία διδάσκει ότι εμείς δεν κάνουμε καμμία έκπτωση από τα δημοκρατικά μας δικαιώματα ούτε επιτρέπουμε καταπάτησή τους, όπως με σκαιό τρόπο έπραττε μέχρι σήμερα η κ. Δήμαρχος και δια του Προέδρου της.
Εμείς δεν συμμετέχουμε σε παρανομίες.

Έπρεπε από χτες να κατισχύσουν, να εφαρμόζονται τα αυτονόητα. Και αυτά είναι:
Να εφαρμόζονται οι νόμοι, να εφαρμόζεται ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας και η παράβαση καθήκοντος που σκόπιμα μετήλθε η Δήμαρχος κ. Υδραίου κάνοντας την εξαίρεση κανόνα με τις αμέτρητες δια περιφοράς (δηλ. να ψηφίζουν οι σύμβουλοι από τον υπολογιστή τους ως πρόβατα με ένα ναι ή ένα όχι) και αιφνιδιαστικές συνεδριάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της Οικονομικής Επιτροπής, οι οποίες στέρησαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης το αναφαίρετο δικαίωμα να συμμετέχουν σε συνεδριάσεις, να ομιλούν, να εκφράζονται, να προτείνουν, να θέτουν τις προτάσεις τους προς ψηφοφορία. Πολλές « δια περιφοράς συνεδριάσεις» δεν είχαν τη νόμιμη απαρτία (με βάση την εγκύκλιο του υπουργού εσωτερικών) και παρόλα αυτά τις καταχώρισαν ως έγκυρες. Γι΄αυτό και δεν μας δίνουν τα πρακτικά.

Προεκλογικά η κ. Δήμαρχος διακήρυσσε καθημερινά ως ψωμοτύρι ότι θα καλεί κάθε μήνα σύσκεψη των αρχηγών σε συνεργασία. Πέρασαν 38 μήνες και ΔΕΝ τη συγκάλεσε ούτε μια φορά!
Άλλη μία εξαπάτηση του λαού !
Τώρα «είναι αργά για (κροκοδείλια) δάκρυα Στέλλα!»

Επειδή δικτατορικά φερόμενοι παραβιάζουν επί 38 μήνες τον Κανονισμό Λειτουργίας, δεν ήθελαν και δεν θέλουν να συζητηθεί κανένα από τα μεγάλα, σοβαρά και ζωτικά θέματα της Κέρκυρας στο Δημοτικό Συμβούλιο,
Επειδή η κ. Δήμαρχος έχει αθετήσει κάθε προγραμματική δέσμευση και υπόσχεσή της.
Επειδή δεν παρέχει πλέον καμία αξιοπιστία αφού περιορίζεται πάντα σε μια ρηχή επιφανειακή «επικοινωνιακή» εκμετάλλευση κάθε κατάστασης με την ίδια ακατάσχετη μονότονη φλυαρία.
Επειδή αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την Κέρκυρα ο εκδημοκρατισμός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επειδή αναγκαία προϋπόθεση για τον εκδημοκρατισμό του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να μην είναι χειραγωγούμενος από τη Δήμαρχο και να διαθέτει αποδεδειγμένη δημοκρατική αντίληψη και παιδεία.
Επειδή ένεκα τούτων αποτελεί ανάγκη δημοκρατική να αποπεμφθεί άμεσα ο σημερινός εριστικός και υβριστής Πρόεδρος κ. Δημήτριος Μεταλληνός.
Δεν συντρέχει λοιπόν κανένας λόγος να παραστούμε σε σύσκεψη των Επικεφαλής των παρατάξεων εάν προηγούμενα η Δήμαρχος κ. Υδραίου δεν πράξει τα αυτονόητα:

1.-Να αποπέμψει άμεσα τον σημερινό Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μεταλληνό και να εκλεγεί νέος Πρόεδρος που θα εκφράζει το Συμβούλιο και δεν θα είναι πειθήνιο όργανό της.

2.-Ο νέος πρόεδρος να συγκαλέσει άμεσα, σε κοινά αποδεκτές ημερομηνίες, το Συμβούλιο τις 3 μονοθεματικές συνεδριάσεις που έχουν νόμιμα ζητήσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τα τρία (3) υπερκατεπείγοντα μείζονα θέματα του κερκυραικού λαού:

α. Η κατάρρευση του Νοσοκομείου Κέρκυρας από τη φυγή των γιατρών,
β. Αναστολή εργασιών στο Άλσος Γαρίτσας – απένταξη του skateboard-προστασία του περιβάλλοντος (δένδρων)- σύνταξη νέας μελέτης,
γ. Χρεωκοπία της ΔΙΑ Δ.Ε.Υ.Α.Κ. –κατάλογος όλων των απευθείας αναθέσεων- προτάσεις για την αναδιοργάνωση και τη σωτηρία της.
3.-Να εκδώσει νέα δημόσια ανακοίνωση, ότι θα τηρούνται
μαγνητοφωνημένα πρακτικά και θα δημοσιεύονται άμεσα για κάθε σύσκεψη.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!