Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Γ.Καρύδης: Ελλειματική η δημοσιότητα των συνεδριάσεων του δημοτ. συμβουλίου

“Εξαιτίας της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020 σταμάτησε και η τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ελλιπή ενημέρωση των συνδημοτών για ζητήματα που αφορούν την Κέρκυρα αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων της”, αναφέρει σε δήλωσή του  ο δημοτ. σύμβουλος Γ. Καρύδης.

Και συνεχίζει:

Παρότι δε οι συνεδριάσεις του ΔΣ γίνονται πλέον δια ζώσης στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, δεν μεταδίδονται τηλεοπτικά, ενώ υπάρχει αυτή η δυνατότητα με την τήρηση των αναγκαίων μέτρων προφύλαξης λόγω του κορωνοιού.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Δεκέμβρη συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και δύο σημαντικά θέματα, όπως η λήψη απόφασης για την παραχώρηση ή όχι της χρήσης του ΣΜΑ Τεμπλονίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για την εναπόθεση απορριμμάτων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας καθώς και η συναίνεση ή όχι του Δημοτικού συμβουλίου σε αίτημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς για την κατασκευή Μουσείου Τυπογραφίας στο Νέο Φρούριο της Κέρκυρας.

Το αίτημα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία η δε απόφαση για το δεύτερο θέμα αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.  Η πολύ ενδιαφέρουσα, θεωρούμε, συζήτηση των δύο παραπάνω θεμάτων διήρκεσε 6 περίπου ώρες.

Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιώργος Καρύδης, σε διαδικαστική παρέμβασή του, επεσήμανε την σημαντική έλλειψη ενημέρωσης των συνδημοτών μας για ζητήματα που τους αφορούν, εξαιτίας της ανεπαρκούς δημοσιότητας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Στη συνέχεια ζήτησε από την Δήμαρχο κ. Μερόπη Υδραίου και τον Πρόεδρο του ΔΣ  κ. Δημήτριο Μεταλληνό να αναλάβουν την πρωτοβουλία να συζητήσουν με τους υπευθύνους των δύο τοπικών τηλεοπτικών καναλιών καθώς των ραδιοφωνικών σταθμών της Κέρκυρας, ώστε  να καταστεί δυνατή η επανέναρξη της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής  μετάδοσης των συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Αυτό θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο τόσο για την ενημέρωση των συνδημοτών μας όσο και για να λάβουν γνώση των θέσεων και παρεμβάσεων των αιρετών εκπροσώπων τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κέρκυρα 9-12-2021

                                                         ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

                                     Δημοτικός Σύμβουλος

                                          Επικεφαλής της Παράταξης

                                               ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                                ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

                                            ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ”

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!