Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Γ. Κωστάντης: “Οι απαγορεύσεις υπάρχουν για να προστατέψουν όλους εμάς”

Οι έλεγχοι για τις άσκοπες μετακινήσεις στα νησιά του Ιονίου, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Με τους Κερκυραίους πολίτες να σημειώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά παραβατικότητας και την Αστυνομία να βεβαιώνει τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει στην ΚΣ  ο Γιώργος Κωνστάντης, εκπρόσωπος τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων: “Οι αστυνομικοί δεν είναι στον δρόμο για να τιμωρήσουν, αλλά να προστατέψουν τη δημόσια υγεία και τη ζωή των συμπολιτών τους. Κι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα, προστασίας των πολιτών από τη μετάδοση του ιού, είναι η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων. Και πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι η ουσία του μέτρου είναι ώστε όλες οι ενέργειες και μετακινήσεις μας να διέπονται από την λογική και να έχουν ως σκοπό τους την εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών μας και τίποτα περισσότερο».

Η πλειοψηφία των πολιτών ανταποκρίνεται
Ο εκπρόσωπος τύπου επισημαίνει ότι: «Πρέπει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στα Ιόνια νησιά ανταποκρίνεται ιδιαίτερα θετικά και οι παραβάσεις, που έχουν βεβαιωθεί αφορούν μία μικρή μειοψηφία περιστατικών». Και σημειώνει: “Πιστεύουμε ότι θα εξακολουθήσουν να είναι μεμονωμένες περιπτώσεις γιατί βλέπουμε ότι η κίνηση στους δρόμους έχει περιοριστεί πολύ και αυτό είναι πολύ σημαντικό”.

Η Αστυνομία προστατεύει & καθοδηγεί τους πολίτες
Ο Γιώργος Κωνστάντης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι δεν πρόκειται για απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά για περιορισμό κίνησης. Ιδιαίτερα των άσκοπων μετακινήσεων. Και τονίζει: “ Αυτός είναι ο στόχος των μέτρων που εφαρμόζονται , στόχος δεν είναι να απαγορεύσουμε την κίνηση σε κάποιον. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, ωστόσο, η Κοινή Υπουργική Απόφαση ρυθμίζει τους κανόνες και το πλαίσιο συμπεριφοράς για όλους. Εμείς ως αστυνομία θα είμαστε στον δρόμο για να προστατέψουμε και να καθοδηγήσουμε τους συμπολίτες μας και όχι φυσικά για να τους απαγορεύσουμε ή να τους τιμωρήσουμε για κάτι. Οι απαγορεύσεις υπάρχουν για να προστατέψουν όλους εμάς. Εννοείται ότι σε περιπτώσεις που πρέπει να μετακινηθούν και ο λόγος μετακίνησης τους δεν προβλέπεται από τη νομοθετική ρύθμιση, υπάρχει ελαστικότητα και κατανόηση, αρκεί να είναι αυτή η μετακίνηση αιτιολογημένη». Και συμβουλεύει «Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα είναι οι πολίτες, πριν από τη μετακίνηση τους, να καλούν τηλεφωνικά το 100, όπου υπάρχει ειδική ομάδα αστυνομικών και να ζητήσουν την εξειδικευμένη ενημέρωση».

Η συνεργασία θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα
Και καταλήγει: «Η εφαρμογή των μέτρων άπτεται, πάνω απ’ όλα, της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό, η πλήρης συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας, ώστε να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η εξάπλωση του ιού, είναι απόλυτα επιβεβλημένη. Ο αγώνας για περιορισμό της διασποράς του ιού, αρχίζει από τον κάθε ένα από εμάς προσωπικά, και ως εξαρτώμενοι ο ένας από τον άλλο, έχουμε την ευθύνη της αλληλοπροστασίας. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι όλοι οι ένστολοι αυτή την στιγμή δίνουν ότι περισσότερο μπορούν και διατίθενται όσες ώρες χρειάζονται και όπου καλεστούν σε κάθε σημείο της χώρας μας, για να προστατέψουν και να εφαρμόσουν όλα αυτά τα μέτρα. Είναι προς το συμφέρον της ίδιας της κοινωνίας. Όλοι μαζί και συνεργαζόμενοι αρμονικά θα μπορέσουμε να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε για την προστασία της ίδιας της ζωής».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!