Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Γ. Ραιδεστινός: Σε άθλια κατάσταση το οδικό δίκτυο των Παξών – Ανοικτή επιστολή σε Κράτσα – Βλαχόπουλο

Ανοιχτή Επιστολή απέστειλε ο εκπαιδευτικός Γιώργος Ραιδεστινός στην Περιφερειάρχη Ρ. Κράτσα και στο Δήμαρχο Παξών Σπ. Βλαχόπουλο, η οποία αφορά στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, όπου κάθε χρόνο θρηνούμε ανθρώπους οι οποίοι “αφήνουν” τη ζωή τους στο οδόστρωμα. Ο κ. Ραιδεστινός ζητά – προτείνει άμεσα μέτρα.

 

Η επιστολή

Κυρία Περιφερειάρχη, κύριε Δήμαρχε των Παξών.

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιουλίου και όλα δείχνουν ότι  διανύουμε μια καλή τουριστική σεζόν.

Οι Παξοί, το νησί των 3000 κατοίκων, φιλοξενεί περισσότερους από 10.000 επισκέπτες με την πλειονότητα να είναι Άγγλοι προσφέροντας σημαντικά στην ελληνική οικονομία αλλά και τη συνολική εικόνα του τουρισμού για την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά.

Το οδικό δίκτυο των Παξών βρίσκεται σε ΑΘΛΙΑ κατάσταση. Οι διάφορες εργασίες των τελευταίων ετών που έσκαψαν τους δρόμους σε όλο το νησί χωρίς να αποκαταστήσουν πλήρως τους δρόμους, τα χόρτα που δεν έχουν κοπεί παντού, ο ανύπαρκτος φωτισμός στο περιφερειακό δίκτυο, η παντελής έλλειψη πεζοδρομίων και η «εξαφανισμένη»  διαγράμμιση  κάνουν τους δρόμους επικίνδυνους.  Επικίνδυνους για τους κατοίκους  και κυρίως για τους επισκέπτες που δεν είναι καθόλου εξοικειωμένοι.

Οι Παξοί, δυστυχώς, έχουν το θλιβερό προνόμιο να θρηνούν κάθε χρόνο νεκρούς στους επικίνδυνους αυτούς δρόμους.

Σας καλώ, έστω καθυστερημένα, να πάρετε  μέτρα ώστε:

  • Να γίνει ΑΜΜΕΣΑ διαγράμμιση που θα βοηθήσει σημαντικά.
  • Να ολοκληρωθεί το κόψιμο των χόρτων που στενεύουν ακόμα περισσότερο τους δρόμους
  • Να απαιτήσετε από τους εργολάβους των κάθε λογής έργων (αποχετευτικό, ύδρευση, ΔΕΔΔΗΕ,ΟΤΕ κλπ) να κάνουν πλήρη αποκατάσταση των δρόμων που παρεμβαίνουν. Να μην παραλάβετε και αποπληρώσετε κανένα έργο που δεν αποδίδει τους δρόμους στην πρότερη κατάσταση.
  • Να εντάξετε τους Παξούς σε προγράμματα έξυπνου και οικονομικού ηλεκτροφωτισμού.

Κάντε κάτι πριν είναι αργά!!

Ραιδεστινός Γιώργος, εκπαιδευτικός

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!