Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Δένδιας: Σχέδιο εκκένωσης των Ελλήνων πολιτών στην Ουκρανία

ΑΘΗΝΑ. Μέχρι νεωτέρας, τόσο η ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο, όσο και τα Γενικά Προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό θα συνεχίσουν να λειτουργούν προκειμένου να συντονίζουν τις προσπάθειες αρωγής επί του εδάφους ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας μετά τη σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων στη σκιά της ρωσικής εισβολής στη Ρωσία.  

«Υφίσταται σχέδιο εκκένωσης των Ελλήνων πολιτών και των κατόχων ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς» υπογράμμισε. 

«Αυτή την στιγμή καλούμε τους Έλληνες που βρίσκονται ακόμα στην Ουκρανία να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Αρχές μας και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις» τόνισε.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποίησε διάβημα στον Ρώσο Πρέσβη, το δεύτερο εντός ολίγων ωρών. 

Ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι μεταβαίνει αύριο Παρασκευή στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το τρίτο σε μία εβδομάδα.

Πηγή: https://www.skai.gr

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!