Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Δήλωση Δ. Μπιάγκη για τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών και των Κοριτσιών στην Επιστήμη

 Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑλ Δημήτρης Μπιάγκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι επιστήμες χρειάζονται τις γυναίκες… Και οι Γυναίκες τις Επιστήμες. Η σημερινή μέρα, αποτελεί αναμφίβολα μία «ευκαιρία» για να καταρρίψουμε κάθε «επιστημονικό» στερεότυπο, για να υποστηρίξουμε τις γυναίκες να στραφούν προς τις θετικές επιστήμες, την έρευνα και την Πληροφορική, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ η συμμετοχή τους είναι ιδιαίτερα χαμηλή και για να συμβάλλουμε συνολικά στη γεφύρωση του χάσματος στις επιστήμες-και όχι μόνο.

Η σημερινή επέτειος, αποτελεί, ταυτόχρονα και ημέρα βαθειάς περισυλλογής και προβληματισμού για να επαναξιολογήσουμε και να δούμε πώς θα ενδυναμώσουμε τη θέση της γυναίκας στο κοινωνικό γίγνεσθαι συνολικά, μετά μάλιστα και από τις συνθήκες της έμφυλης βίας που τακτικά πια γινόμαστε μάρτυρες και λαμβάνουν ανησυχητικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!