Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Β. Κέρκυρας: Σύσκεψη σε ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ για έργα ύδρευσης-αποχέτευσης

Ουσιαστική σύσκεψη προκάλεσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, για τον προγραμματισμό επίλυσης θεμάτων ύδρευσης-αποχέτευσης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στην κατεύθυνση βελτίωσης στον ως άνω τομέα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Αναλυτικά: Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στα γραφεία της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ με παρόντες από πλευράς δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας τους  κ.κ : Μαχειμάρη Γεώργιο Δήμαρχο, Μουζακίτη Νικόλαο  Αντιδήμαρχο, Σαλβάνο Βάσίλη  συνεργάτη ενώ από πλευράς ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ.,τους  κ.κ Αργυρό Βασίλη- Αρμενιάκο Γεώργιο  μέλη του ΔΣ, Κατσαρό Αναστάσιο δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών, Χαραλαμπάκη Κων/νο Γενικό Δ/ντή.

 Στη συζήτηση , η οποία διεξήχθη  σε εποικοδομητικό κλίμα ,τέθηκαν μεταξύ άλλων θέματα όπως η σημαντική έλλειψη ποσοτήτων ύδατος , η καταβολή για πολλά χρόνια μόνο του παγίου , η ανάγκη αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων αγωγών που παρουσιάζουν συνεχείς  εμφράξεις, η εξεύρεση πηγών υδροληψίας  κ.λ.π. Επίσης:

  • Η αξιοποίηση γεωτρήσεων που τέθηκαν στον έλεγχο του ΙΓΜΕ (νυν Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) , ούτως ώστε να ενεργοποιηθούν για την επόμενη χρονιά.
  • Η άμεση δημοπράτηση των γεωτρήσεων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Α.ΤΡΙΤΣΗΣ., ώστε ορισμένες από αυτές να συμβάλλουν στη μείωση του προβλήματος για τον επόμενο χρόνο.
  • Η κατασκευή όλων των γεωτρήσεων στις ΔΕ Θιναλίων  και Εσπερίων προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ποσότητες ύδατος οι οποίες αυξάνονται κατά τη θερινή περίοδο και η ενίσχυση  της γεώτρησης της  ΤΚ Κασσιώπης.
  • Η άμεση κατασκευή γεώτρησης Μαρμάρι Αυλιωτών
  • Η άμεση κατασκευή γεώτρησης Ρέγγη Αρίλλα
  • Η άμεση κατασκευή της νέας ερευνητικής γεώτρησης Καρουσάδων
  • Η άμεση κατασκευή γεώτρησης Γουσάδων-Αρίλλα- Περουλάδων.
  • Η άμεση κατασκευή δεξαμενής στους Αγραφούς.

Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας με καθημερινή την έννοια επαρκούς και ασφαλούς υδροδότησης των κοινοτήτων και οικισμών της συνεχίζει αδιαπραγμάτευτα σ αυτό το πνεύμα τις προσπάθειες  της για την επάρκεια  του κοινωνικού αγαθού – του νερού- και την ασφαλή κατανάλωση του από τα νοικοκυριά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!