Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Κ. Κέρκυρας: Επετειακές εκδηλώσεις στο Αχίλλειο τον Σεπτέμβριο (vid)

Στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, οι επετειακές εκδηλώσεις συνεχίζονται, με δράσεις που διοργανώνονται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, ΣΥΠΑΠ, υπό την αιγίδα της τοπικής επιτροπής του 2021 κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.

Οι τρεις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο χρονικό διάστημα είναι σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ και το μουσείο Αχίλλειο. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα δόθηκε ενημερωτική συνέντευξη τύπου στο Μαράσλειο με τη συμμετοχή των Μ. Υδραίου, Τ. Διαβάτη, Σ. Μωραΐτη, Ρ. Πουλημένου και Ν. Ψαροπούλου.

Ειδικότερα, το Αχίλλειο, διοργανώνει μια βραδιά όπερας με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου και τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας, την 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στις 5 Σεπτεμβρίου, με διάλεξη του καθηγητή Roderick Beaton για τον Λόρδο Βύρωνα και εν συνεχεία ολοκληρώνεται η βραδιά με ένα μουσικό πρόγραμμα στο οποίο θα πρωταγωνιστεί η γνωστή ερμηνεύτρια  Ρόζα Πουλημένου συνοδείας του πιανίστα    Neville Jason Fahy.

Ο διευθυντής του μουσείου Αχιλλείου Τ. Διαβάτης, αναφερόμενος στην εκδήλωση για τον Λόρδο Βύρωνα, αποκάλυψε ότι θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του συντηρημένου πλέον αγάλματος του Λόρδου Βύρωνα που βρίσκεται στους κήπους του Αχιλλείου.

Στη συνέχεια, ακολουθεί ένα αφιέρωμα στην Αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ  (Σίσσι) που θα εξυμνεί την ομορφιά το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του Αχιλλείου αλλά και την πολιτισμική, εμβληματική και ιστορική παράδοση που φέρει. Η τριλογία των ταινιών της Σίσσι θα προβληθεί στις 11, 13 και 15 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο που διαθέτει για πρώτη φορά το Αχίλλειο.

Τέλος. το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Αχίλλειο και το προξενείο της Κέρκυρας. Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ τραγουδιού με έργα Ελλήνων και αυστριακών συνθετών που θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Αχίλλειο.

*Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν.

Η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μ. Υδραίου για τις εκδηλώσεις στο Αχίλλειο:

Ο Διευθυντής του μουσείου Αχιλλείου Τ. Διαβάτης:

Ο πρόεδρος του ΣΥΠΑΠ, Σπ. Μωραΐτης:

Συντονίστρια της Επιτροπής των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το 1821, Ν. Ψαροπούλου:

Η διεθνούς φήμης λυρική καλλιτέχνιδα Ρ.Πουλημένου:

 

ΝΑΝΣΥ ΔΟΡΔΟΚΙΔΟΥ

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!