Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Κ. Κέρκυρας: Ξεκίνησε η Ενημερωτική Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Ήπατος

Ξεκίνησε σήμερα 26 και θα διαρκέσει ως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» στο νησί μας, η οποία γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, του Κερκυραϊκού Συλλόγου Προστασίας Ατόμων Που Πάσχουν Από Μεσογειακή Αναιμία και του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει:

1) Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10:00 – 14:00, στο Γραφείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, κυρίου Ανδρέα Σκούπουρα, στην οδό Σαμαρά 13 – Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία). Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, μπορεί να καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου Προμηθέα 211 0122 102, ώστε να υπάρχει ροή στα ραντεβού και συντονισμός ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός λόγω COVID-19.

2) Αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενημέρωση ειδικού & γενικού πληθυσμού γύρω από το μήνυμα της έγκαιρης πρόληψης και εξέτασης, διοργανώνεται και εβδομαδιαία υπαίθρια δράση στην πλατεία Ανουντσιάτα, η οποία θα περιλαμβάνει διαμοιρασμό των φυλλαδίων της εκστρατείας και προφορική ενημέρωση για τη νόσο σε περαστικούς.

Ο Καρκίνος του Ήπατος είναι ο 6ος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως και ο 4ος πιο θανατηφόρος, συνήθως ως απόρροια των μακροπρόθεσμων επιδράσεων της ιογενούς ηπατίτιδας. Παρόλη τη μεγάλη του επικινδυνότητα, εντούτοις δεν έχει λάβει την απαιτούμενη δημοσιότητα και πληροφορία. Ως αποτέλεσμα, οι παράγοντες κινδύνου για την ασθένεια παραμένουν άγνωστοι τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας, παραμένει η ενημέρωση κυρίως του γενικού πληθυσμού για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της νόσου, υπογραμμίζοντας το καίριο μήνυμα για έγκαιρη εξέταση, ιδίως για τις ομάδες υψηλού ρίσκου. Επιπλέον ο βασικός πυλώνας, πάνω στον οποίο έχει σχεδιαστεί η νέα εκστρατεία ενημέρωσης, είναι η διασύνδεση και συνεργασία του «Προμηθέα» με τους κατά τόπους Συλλόγους Καρκινοπαθών. 

Η ενημερωτική εκστρατεία υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών: AstraZeneca, Ipsen και Roche.

Σημειώνεται ότι ο  Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος  “Προμηθέας” ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο μοναδικός σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος στη χώρα. Μέσα από την εμπειρία του παρέχει  ενημέρωση, πληροφόρηση και υποστήριξη στους ανθρώπους και στις οικογένειες αυτών που ζουν με ιογενείς Ηπατίτιδες Β και C ή άλλα νοσήματα του ήπατος.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!