Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

Δήμος Κ. Kέρκυρας: Seatrac για πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα & στο ΝΑΟΚ

Την εγκατάσταση τριών seatrac για ΑμεΑ και ενός ηχητικού συστήματος για άτομα με μερική η ολική απώλεια όρασης ολοκλήρωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Σήμερα, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με αφορμή την εγκατάσταση ενός εξ αυτών στο ΝΑΟΚ, παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχεδιασμό που υλοποιεί ο Δήμος για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία.

Τα συστήματα τα οποία έχουν τοποθετηθεί επιτρέπουν στους χρήστες τους να κολυμπούν στη θάλασσα με αυτονομία. Συγκεκριμένα, σήμερα τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ ένα seatrac και ένα ηχητικό σύστημα. Τις προηγούμενες ημέρες τοποθετήθηκαν seatrac στις παραλίες της Δασιάς και του Ύψου ενώ εντός του Ιουνίου θα τοποθετηθούν δύο ακόμη στις περιοχές των Γουβιών και της Παλαιοκαστρίτσας.

Επίσης, σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας θα τοποθετηθούν 22 αναπηρικά αμαξίδια θάλασσας σε όλη την Κέρκυρα αλλά και στα Διαπόντια νησιά. Τις πλήρεις δράσεις και τον σχεδιασμό παρουσίασε σήμερα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καλόγερος, η εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου και Πρόεδρος του ΣΥΚΟΙΠΑ Μ. Ζερβού ο πρόεδρος του ΝΑΟΚ Γ. Δημουλής και ο πρόεδρος του  Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας Γ. Σπανός .Οι παραπάνω πρωτοβουλίες εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό που υλοποιεί ο Δήμος για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε δομημένο και αδόμητο περιβάλλον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των κ.κ. Υδραίου, Σκούπουρα, Δημουλή: 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!