Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΔΑΣ: Η διακήρυξη και οι υποψήφιοι για τις εκλογές στην ΑΔΕΔΥ

Η ΔΑΣ ανακοίνωσε την εκλογική της διακήρυξη καθώς και τους υποψήφιούς της για τις αρχαιρεσίες στο Νομαρχιακό Τμήμα  Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ στις 3 του Μάη.

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ 3/5/2023, για τη νέα Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ
Δυναμώνουμε τα σωματεία και την πάλη μας,
με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα
Αγωνιζόμαστε για εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εκλογές για τη νέα Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθούν μέσα στο τεταμένο κλίμα της κάλπικης προεκλογικής αντιπαράθεσης, ανάμεσα στα κυρίαρχα αστικά κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) για το ποια κυβέρνηση και με ποιους, θα συνεχίσουν να ματώνουν το λαό.
Τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα όπως η γενικευμένη ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, οι καθηλωμένοι μισθοί-συντάξεις, η εντατικοποίηση της εργασίας, το απαξιωμένο και εμπορευματοποιημένο σύστημα δημόσιας υγείας, το προωθούμενο σχολείο της αγοράς και των χορηγών κλπ. είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν ΟΛΟΙ οι παραπάνω, ιδιαίτερα τα τελευταία 12 χρόνια. Εκεί που ο ένας έφερνε το 1ο μνημόνιο, ακουλουθούσαν οι άλλοι για να φέρουν το 2ο και οι άλλοι το 3ο. Κάπως έτσι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και οι δορυφόροι τους μας φόρτωσαν 7000 μνημονιακούς νόμους και εφαρμοστικά μέτρα, που μένουν ανέγγιχτοι μέχρι και σήμερα. Γι’ αυτό οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί όλο και φτωχότεροι.
Όλα αυτά τα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της πανδημίας, του ιμπεριαλιστικού πολέμου οι κυβερνήσεις μπορεί να άλλαζαν αλλά τα προβλήματα για το λαό και τους εργαζόμενους όχι απλώς έμειναν, άλλα καθημερινά μεγάλωναν. Σήμερα, η Ν.Δ. και οι εταίροι της σοσιαλδημοκρατίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ξαναστήνουν το ίδιο παιχνίδι, την ίδια παγίδα της κυβερνητικής εναλλαγής.
Επιδιώκουν έτσι να εγκλωβίσουν ξανά το λαϊκό – εργατικό κίνημα, την λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια στην αναμονή των βουλευτικών εκλογών, την αναμονή της νέας κυβερνητικής εναλλαγής.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όποια κυβερνητική εναλλαγή και να έχουμε, όποια και αν είναι η κυβέρνηση, με οποιαδήποτε σύνθεση, με οποιοδήποτε μείγμα πολιτικής, η επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.
ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και όσοι διαγκωνίζονται να συγκυβερνήσουν μαζί τους σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα, όλοι τους είναι ταγμένοι και δε ξεφεύγουν χιλιοστό απ’ τη στρατηγική της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, της ευθυγράμισης με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών συμφωνιών που έχουν συνυπογράψει.

Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους τίμιους συνδικαλιστές να σκεφτούν: Όταν το συνδικαλιστικό κίνημα έγινε μοχλός για την εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων τι κέρδισαν τελικά οι εργαζόμενοι; Τίποτα, ίσα ίσα που μεγάλωσε η απογοήτευση, η αποστράτευση από τους αγώνες, η μοιρολατρία. Ουσιαστικά μετατράπηκαν τα συνδικάτα σε μέρος του προβλήματος. ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και συνδικαλιστική παράταξη ΣΥΡΙΖΑ από κοινού στηρίζουν την στρατηγική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, του ευρωμονόδρομου. Ακόμη και οι Παρεμβάσεις παρά τις «ταξικές» κορώνες τους δεν ήταν λίγες οι φορές που καλλιέργησαν τις λογικές για λύσεις από τα πάνω ή την προτίμηση της μίας αστικής κυβέρνησης έναντι της άλλης.
Ας θυμηθούμε: Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ έκοψε το 13ο και 14ο μισθό κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν τους επανέφερε αλλά και οι τρεις μαζί Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, με τα τρία μνημόνια που από κοινού ψήφισαν, έκοψαν 5 μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ., γενικότερα τα μεγάλα συμφέροντα, με τους αντεργατικούς νόμους της τελευταίας δεκαετίας και το πρόσφατο αντεργατικό τερατούργημα του νόμου Χατζηδάκη επιδιώκει να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα.
Ο νόμος Αχτσιόγλου άνοιξε το δρόμο για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και ταυτόχρονα την όρεξη της Νέας Δημοκρατίας να φέρει το νόμο Χατζηδάκη και να επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη, τον περιορισμό των διαδηλώσεων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κ.ά.
Σοσιαλδημοκρατία και Νεοφιλελευθερισμός όταν πρόκειται για το χτύπημα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος παραμερίζουν τις όποιες διαφορές τους, δουλεύουν μαζί και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η καπιταλιστική ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη των λίγων, που από κοινού έχουν ως ευαγγέλιο, προϋποθέτουν τσακισμένους μισθούς και τα συνδικάτα στο γύψο.
Το ιδεολόγημα της κυβέρνησης της ΝΔ για το «επιτελικό κράτος» έχει απογυμνωθεί περίτρανα στα μάτια του λαού, στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, όπως και στην πανδημία που άφησε και αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας σε πλήρη διάλυση από μόνιμο προσωπικό (γιατρούς-νοσηλευτές), από χρηματοδότηση και μέσα, όπως και σε μια σειρά καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί) χωρίς μέτρα πολιτικής προστασίας για τη ζωή και την περιουσία του λαού.
Το επιτελικό κράτος όταν όμως χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τους απεργούς και τον «εχθρό λαό» είναι πανέτοιμο και παντοδύναμο. Αυτό το επιτελικό κράτος που αφήνει τα παιδιά μας σε σχολειά παμπάλαια και σε Containers, χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς συντήρηση και πετρέλαιο, με λέβητες που σκάνε και ταβάνια να πέφτουν στα κεφάλια των μαθητών. Αυτό το επιτελικό κράτος που για όλα τα στραβά που συμβαίνουν… φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί που δεν κάθονται στο σκαμνί της «ατομικής αξιολόγησης» και να αναλάβουν την «ατομική ευθύνη» τους, που το ίδιο το κράτος αρνείται να αναλάβει.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (Δ.Α.Σ.) είμαστε, ο συνδυασμός που απαρτίζεται από συνδικαλιστές, οι οποίοι μέσα από τα σωματεία μας παλεύουμε με τις θέσεις του ΠΑΜΕ, συσπειρωνόμαστε σ’ αυτό και οργανώνουμε καθημερινά τον αγώνα για το δίκιο όλων των εργαζομένων σε κάθε κλάδο.
Μπαίνουμε μπροστά σε κάθε εργασιακό χώρο, καλλιεργούμε την ενιαία αντίληψη για τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος και την οργανωμένη συλλογική δράση.
Πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση και κινητοποίηση των εργαζομένων με συλλαλητήρια, απεργίες, με διαρκείς μαχητικές συσκέψεις ανά κλάδο και χώρο, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι το οργανωμένο και σωστά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, είναι αυτό που μπορεί να φοβίσει την εργοδοσία το κράτος και τις κυβερνήσεις του.
Σηκώσαμε ψηλά την αλληλεγγύη και την κοινή περπατησιά που πρέπει να έχουμε με τα υπόλοιπα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα από το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας και κυρίως απ’ τα σωματεία μας σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων κάθε κλάδου, σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα που βίωνε, πρώτα και κύρια, μέσα στους χώρους δουλειάς.
Κάναμε βήματα στη μαζικοποίηση των Σωματείων μας.
Αντιπαλέψαμε πιο αποφασιστικά τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, κάθε φορά που εμπόδιζε την κοινή δράση και την πάλη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Δ.Α.Σ.
Η δική μας απάντηση απέναντι στη διαρκή επίθεση του κεφαλαίου και των εκφραστών του, δίνεται μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά στους χώρους δουλειάς,
ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, που δυναμώνει μόνο με έναν τρόπο:

ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ !

Για να είναι πάλι η Δ.Α.Σ. ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ακόμη πιο ενισχυμένη, στις εκλογές της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας !

Καλούμε τους αντιπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού που συναντηθήκαμε μαζί στους αγώνες και αναπτύξαμε αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης, να κρίνουν και να συγκρίνουν τη στάση όλων των παρατάξεων στο Ν.Τ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με επιμονή από τα κάτω την προσπάθεια ώστε να μπουν περισσότερα σωματεία του δημοσίου στην κοινή δράση, μαζί με τα ταξικά σωματεία του ιδιωτικού τομέα του νομού μας (ξενοδοχϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι κλπ.). Να συναντηθούμε στην κοινή δράση με τα φτωχά λαϊκά στρώματα των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και των φοιτητών. Με ταξικό προσανατολισμό για το σύνολο των διεκδικήσεων, των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και του λαού, κόντρα σε κάθε κυβέρνηση, τοπική διοίκηση και ΕΕ.
ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ:
• Για μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών στα σχολεία, των συμβασιούχων σε δήμους-περιφέρεια, νοσοκομείο – δομές υγείας κλπ.
• Προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους, σε δήμους και περιφέρεια.
• Ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά. Κανένα σωματείο στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε και στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των διαδικασιών του.
ΟΧΙ στην στημένη, υποκριτική και αντιδραστική αξιολόγηση – στοχοθεσία υπαλλήλων και υπηρεσιών.
• Για σύγχρονη ΔΩΡΕΑΝ υγεία–παιδεία-πρόνοια, χωρίς εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και ιδιώτες που στοχεύουν στα κέρδη τους.
• Για αναπλήρωση όλων των απωλειών μας σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού.
• Για κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που έπληξαν τα εργασιακά δικαιώματα και επέβαλαν δεκάδες ληστρικούς φόρους στο λαό. Για κατάργηση των αντι-ασφαλιστικών νόμων Κατρούγκαλου – Βρούτση.
• Για να αποτρέψουμε τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.
• Για να βάλουμε τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις και στο γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
• Για να εναντιωθούμε στην μετατροπή της χώρας σε απέραντη Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή βάση, ορμητήριο ιμπεριαλιστικών και πολεμικών τυχοδιωκτισμών, να απαιτήσουμε κανείς φαντάρος έξω από τα σύνορα.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Δ.Α.Σ.


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Γ. ΤΟΥ Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΑΗΔΟΝΗ ΑΘΗΝΑ
ΑΗΔΟΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)
ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΑΣΠΙΩΤΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΒΕΔΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΓΙΑΒΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΔΑΓΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ
ΘΥΜΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΚΑΡΔΑΜΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
ΜΑΡΙΤΣΑ ΤΖΕΝΗ
ΜΕΤΗ ΣΟΦΙΑ
ΜΙΧΑΛΑΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΤΣΩΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΙΠΕΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΑΪΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΡΑΝΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΧΑΛΙΚΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑ
ΧΟΥΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΜΑΡΚΑΤΗ ΕΛΕΝΑ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!