Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δείτε τη συναυλία της Μπαντίνας της “Παλαιάς”: Cinemagic που δόθηκε το 2017

Δείτε μαγνητοσκοπημένη τη συναυλία της μπαντίνας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από λίγο στο youtube της “ΠΑΛΑΙΑΣ”.

Το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει τον Μάρτιο του 2017 το kerkyrasimera.gr ήταν:

Πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 12 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο η συναυλία της μπαντίνας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας με τίτλο «Cinemagic».H συναυλία αυτή τη φορά ως θεματικό σημείο αναφοράς είχε τον κινηματογράφο.

Την παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΦΕΚ Σπύρος Παδοβάς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου,ο πρόεδρος της «Μάντζαρος Ιωάννης Τριβιζάς με τον επίτιμο αρχιμουσικό Νίκο Φαρούγγια,ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας και αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κορακιάνας Κώστας Ζερβόπουλος με τον πρώην διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Μάνδυλα,ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μεταλληνός,ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας Κώστας Μουζακίτης κ.α.Τη μουσική διεύθυνση είχε ο αρχιμουσικός Σπύρος Προσωπάρης.

Το Α’ Μέρος ξεκίνησε με ένα κομμάτι από παιδικές ταινίες ”Τα κινούμενα σχέδια στη παρέλσση” σε επιλογή και μεταγραφή του Σπύρου Προσωπάρη,το 2ο ”Φαντασία του Walt Disney” σε διάφορα θέματα όπως:i)Τοκάτα και φούγκα σε ρε ελάσσονα,ii)Χορός της ζαχαρένιας νεράιδας,iii)Αραβικός χορός,iv)Ρωσικός χορός,v)O μαθητευόμενος μάγος,vi)Νύχτα στο φαλακρό βουνό του James Curnow,το 3ο από τη κινηματογραφική ταινία ”The great race” το ”Pie in the Face Polka” σολίστ στο κλαρινέτο η Μελίνα Μέριανου η οποία είχε λάβει το Α’ βραβείο στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε η φιλαρμονική στη μνήμη του Σπύρου Μοτσενίγου το 2016- επιλογή και μεταγραφή του Henry Mancini,το 4ο από το λιοντάρι,η μάγισσα και η ντουλάπα ”Τα χρονικά της Νάρνια” του HarryGregson-Williams και σε μεταγραφή του P. Murtha,το 5ο ”Cinema Paradiso” σολίστ στο φλάουτο η Ανδριάνα Μάλλιου η οποία είχε λάβει το Β’ βραβείο στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε η φιλαρμονική στη μνήμη του Σπύρου Μοτσενίγου των Ennio & Andrea Morricine και σε μεταγραφή του R. Longfield,το 6ο από τη κινηματογραφική ταινία Star wars:episode VII the force awakens ”Marchof the Resistance” του John Williams και σε μεταγραφή των P. Murtha & Σπύρου Προσωπάρη και το ”Moment for Moricone” σε δύο θέματα:i)O καλός,ο κακός και ο άσχημος,ii)Μια φορά και έναν καιρό στη δύση σε επιλογή και μεταγραφή του Johan De Meij.

Το Β’ Μέρος ξεκίνησε με το εμβατήριο από θέματα της ομότιτλης κινηματογραφικής ταινίας ”Οι πειρατές της καραϊβικής” του Klaus Badelt και σε μεταγραφή του Ι. Θύμη,το 2ο από το μιούζικαλ Annie ”Tomorrow” τραγούδησε η Μαρία Μονόπωλη του Charles Strouse και σε μεταγραφή του Σπύρου Προσωπάρη,το 3ο ”Τιτανικός” i)Θέμα της αγάπης και ii)Φινάλε σόλο κρουστά οι:Θοδωρής Κοσκινάς,Σωκράτης Τρουπτσίδης,Νίκος Γραμμένος,Νίνα Λαβράνου,Σπύρος Κατσούρης,Ευάγγελος Φαϊτάς,Νίκος Παπαδόπουλος,Γιώργος Κρεμόνας του James Horner,το 4ο ”1492 Η κατάσταση του παραδείσου” στα electronic musiceffects ο Νίκος Παπαδόπουλος του Βαγγέλη Παπαθανασίου και σε μεταγραφή του J. G. Mortimer,το 5ο από μουσική,τραγούδια από τη ραδιοφωνική εκπομπή του τρίτου προγράμματος ”Εδώ Λιλιπούπολη” των:Νίκο Κυπουργό,Δημήτρη Μαραγκόπουλο,Λένα Πλάτωνος και σε μεταγραφή του Σπύρου Προσωπάρη,το 6ο από τη κινηματογραφική ταινία Ζορμπάς ”Ζορμπάς” σόλο ξυλόφωνα οι:Νεφέλη Σούκερα,Γεωργία Κωνσταντινίδου του Μίκη Θεοδωράκη και σε μεταγραφή του Σπύρου Προσωπάρη και το τελευταίο της συναυλίας ο Μάνος Χατζιδάκις στο κινηματογράφο ”Σίνε…..Μάνος” με διάφορα αποσπάσματα όπως:i)Αθήνα(Ελλάς η χώρα των ονείρων),ii)Πες μου μια λέξη,iii)Έχω ένα μυστικό,iv)Τράβα μπρος,v)Τα παιδιά του Πειραιά επιλογή και μεταγραφή του Σπύρου Προσωπάρη.

Στο τέλος της συναυλίας ο πρόεδρος της φιλαρμονικής και ο αρχιμουσικός ευχαρίστησαν τους (120) μουσικούς που χρόνο με το χρόνο αυξάνονται σε αριθμό καθώς αν τα κομμάτια που έπαιξαν ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και πέτυχαν να δείξουν το ταλέντο τους.

Το Δημοτικό Θέατρο ήταν γεμάτο κόσμο και οι θεατές μίλησαν για μία μαγική συναυλία, χωρίς προηγούμενο.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!