Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργία παιδικής χορωδίας από τον πολιτιστικό Σύλλογο Άφρας – Ανέλαβε η Αγάθη Κοσκινά

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Άφρας στα πλαίσια των πολλαπλών πολιτιστικών του δραστηριοτήτων και μετά από την επιτυχημένη σύσταση μεικτής χορωδίας ενηλίκων τον Ιανουάριο 2020, που αυτή τη στιγμή απαριθμεί 40 μέλη, με χαρά σας ανακοινώνει και την σύσταση Τμήματος ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ καθώς και ατομικών μαθημάτων πιάνου και φωνητικής.
Σκοπός είναι η καλλιέργεια των παιδιών , από την τρυφερή ηλικία των 5-6 μέχρι και 18 ετών , με τη σοβαρή και επίμονη εργασία που υπαγορεύει η αγάπη για τη μουσική. Τα παιδιά που ανήκουν σ’ αυτήν την ομάδα κοινωνικοποιούνται και αντλούν ηθικές αξίες αποκομίζοντας ταυτόχρονα μια διαφορετική προσέγγιση της μουσικής και του τραγουδιού.
Πέρα από την αισθητική απόλαυση και καλλιέργεια έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τον αυτοέλεγχο, την πειθαρχία, να λειτουργήσουν ομαδικά, να συμμετέχουν συλλογικά στη μουσική έκφραση και δημιουργία. Τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν σωστά μέσα από μουσικά παιχνίδια, αναπνευστικές ασκήσεις, μαθήματα ορθοφωνίας, ασκήσεις ρυθμικής και μελωδικής αγωγής και μυούνται στο σωστό χορωδιακό τραγούδι. Στόχος της χορωδίας θα είναι οι καλλιτεχνικές εμφανίσεις σε μουσικές παραστάσεις που βοηθούν τα παιδιά στην δημιουργία ομαδικού πνεύματος, μέσα από την συνύπαρξή τους με μουσικά σύνολα και τα οδηγεί σε εμπειρίες που δομούν την ομιλία, την κίνηση την έκφραση τους και τα βοηθούν αγχολυτικά στην εφηβεία τους.
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άφρας παρακαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς, που τα παιδιά τους θέλουν να συμμετάσχουν σ’ αυτό το Χορωδιακό σχήμα, να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη χορωδίας Κατερίνα Πανάρετου στο προσωπικό της inbox και στο τηλέφωνο 6936677662 ή στο inbox του συλλόγου .
Το μάθημα παραδίδεται από την μαέστρο κ. Αγάθη Κοσκινά και ο χώρος που θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα είναι το Πολιτιστικό κέντρο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αφρας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω Covid .
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΓΑΘΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑ
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ξεκίνησε τις σπουδές της στο Ωδείο Κέρκυρας λαμβάνοντας τα πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, από όπου πήρε το πτυχίο Πιάνου με Άριστα και το πτυχίο Φυγής με Άριστα Παμψηφεί, αργότερα έλαβε το Δίπλωμα πιάνου από το Ηπειρωτικό Ωδείο και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, με καθηγήτριά της την κα Άννα Διαμαντοπούλου στο σύγχρονο τραγούδι, με βαθμό πτυχίου Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση με επιτροπή σπουδαίους καλλιτέχνες του χώρου, όπως το μουσικοσυνθέτη Νότη Μαυρουδή, το μαέστρο της ορχήστρας των χρωμάτων Μίλτο Λογιάδη, την καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου Έλενα Μουζάλα και άλλους.
Έχει διατελέσει καθηγήτρια πιάνου, στα Μουσικά Σχολεία Κέρκυρας και Πρέβεζας και στο Ωδείο Κέρκυρας. Υπήρξε μαέστρος στην παιδική και ανδρική χορωδία Σπαρτύλα από το 1995 -2002, είναι ιδρυτικός μαέστρος στη μεικτή χορωδία Καναλίων από το 2011 – 2018 καθώς και στο νεοσύστατο από το 2014 – 2018 παιδικό τμήμα. Επίσης μαέστρος από το 2002 στην μεικτή χορωδία Αχαράβης, στα προσχολικά, παιδικά και εφηβικά τμήματά της μέχρι σήμερα.
Έχει συμμετάσχει ως μαέστρος σε διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις εντός και εκτός συνόρων, όπως: στο Osterode της Γερμανίας καλεσμένη από την τοπική αυτ/ση για την προβολή της Ελληνικής μουσικής (2019), στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας (2013), στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου (2014), καθώς και στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου ‘Στην υγειά μας ρε παιδιά’, κατόπιν πρόσκλησης από την παραγωγό κα.Λάσκαρη για δυο συνεχόμενα έτη (2014 και 2015).
Έχει αποσπάσει το αργυρό μετάλλιο, με συμμετοχή χορωδίας της υπό την δ/νση της, στο διεθνές φεστιβάλ διαγωνιστικού χαρακτήρα της Interkultur (2016).
Έχει συμμετάσχει στη δισκογραφία “Τα ψηλά βουνά”, στα τραγούδια από το αναγνωστικό του Ζαχαρία Παπαντωνίου αποδίδοντας ως μαέστρος παιδικής χορωδίας τα ιστορικά “Τσιριτρό” του Γ.Λαμπελετ, την “Ξανθούλα”, του Ν.Μάντζαρου καθώς και ένα σύγχρονο τραγούδι “Ο κόκορας”, του Μ. Κουμπιού σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Μακεδόνας, Δώρος Δημοσθένους κ.α.
Στις επαγγελματικές της συνεργασίες ως μαέστρος συγκαταλέγονται οι συναυλίες με τους γνωστούς ερμηνευτές και καταξιωμένους καλλιτέχνες: Γ .Σαββιδάκη (2009) στο Αμφιθέατρο Ιονίου Ακαδημίας, Θ .Καλλίρης στο Δ.Θέατρο Κέρκυρας (2011), Γ .Ανδρεάτο (2011), Ρ. Χρηστίδου στη μουσική σκηνή Επτά Τεχνών Τόπος (2012), Κ. Μακεδόνα (2013), Μ. Μητσιά (2013), Δ. Μπάση (2014), Αφιέρωμα για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη με χειρόγραφη επιστολή του συνθέτη, στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας με τους Μ. Ασλανίδου, Δ. Μπάση και Μ.Μητσιά (2015),6 συναυλίες με την Μαρινέλλα στο θέατρο Παλλάς της Αθήνας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας (2016), Δ. Γαλάνη – Μ. Ζορμπαλά στο Δ.Θέατρο Κέρκυρας (2015), Μ.Λίντα – Φ. Νικολάου στο Δ.Θέατρο Κέρκυρας (2016), Μ. Φαραντούρη στο Δ. Θέατρο Κέρκυρας (2017), Γ. Κότσιρας – Γλυκερία στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας και στο θέατρο Φρόντζου Ιωαννίνων (2017), Γ.Σπανός στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας (2017), Δ. Ναχμίας στο Δ.Θέατρο Κέρκυρας (2018), Μ.Πλέσσας στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας (2017),Τ.Βοσκόπουλος στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, στο Παλαί Ντε Σπορ και στο Ηρώδειο (2018), Στ. Κόκοτας στο Μον Ρεπό Κέρκυρας (2019), Γ.Χατζηνάσιος στο Μον Ρεπό Κέρκυρας (2019).
Στις επαγγελματικές της συνεργασίες ως ερμηνεύτρια, συγκαταλέγονται οι συναυλίες με τους καταξιωμένους ερμηνευτές, αναλυτικά: 6 συναυλίες με την Μαρινέλλα στο θέατρο Παλλάς της Αθήνας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας (2016), με τους Μ.Λίντα – Φ. Νικολάου (2016), στο Δ.Θέατρο Κέρκυρας, συναυλία-αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα με τους Δάκη και Σπύρο Κλείσσα στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας (2017), συναυλία-αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό μαζί με την Αλέκα Κανελλίδου και τον Σπύρο Κλείσσα στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας (2017), συναυλία στο Δήμο Μαραθώνα υπό την αιγίδα του δήμου με τους Μ.Ανδρουλιδάκη και Β.Γισδάκη (2017),συναυλία στο δήμο Κηφισιάς ‘Μενάνδρεια 2018΄,με τους Σπύρο Κλέισσα και τον Θωμά Κοντογεώργη καθώς και στη μουσική σκηνή Επτά Τεχνών Τόπος και με τις πιο πρόσφατες συναλίες για τον εορτασμό 60 χρόνων του Τόλη Βοσκόπουλου στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, στο Παλαί Ντε Σπορ και στο Ηρώδειο. Για το 2018 – 2019 – 2020 έχει συνεργαστεί σε αρκετές συναυλίες με τον Γιώργο Χατζηνάσιο, στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου “Παρνασσός”, Κηφισιά, Μυτιλήνη, Κέρκυρα στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου στο Μον Ρεπό, Δημοτικό θέατρο Κοζάνης, Πάτρας και θα ακολουθήσουν και άλλες προγραμματισμένες συναυλίες για το 2020-2021 μαζί με τον Σπύρο Κλείσσα, σε συναυλίες – αφιέρωμα του Γιώργου Χατζηνάσιου. Τέλος έχει συνεργαστεί με τον Σταμάτη Κόκοτα στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα (2019).
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!