Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης και Κέρκυρα

Αφιέρωμα στο ποιητικό και φιλοσοφικό έργο του ποιητή, λογοτέχνη και μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών με κερκυραϊκή καταγωγή κ. Κωνσταντίνου Γεωργάτου πραγματοποιήθηκε από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 στις 19:00 στην αίθουσα “Μανόλης Αναγνωστάκης”.

Εμπνεύστρια της εκδήλωσης υπήρξε ακόμη μία φορά η κερκυραία κα Σοφία Γουναροπούλου που για την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έλαβε συγχαρητήρια τόσο από τον Πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ κ. Παν.Μπόλλα και τον τιμώμενο ποιητή κ. Κωνσταντίνο Γεωργάτο όσο και από όλους τους καλεσμένους.

Η κα Σοφία Γουναροπούλου με σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό καιέπαινο από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδος για το ποίημά της με τίτλο «Επτάνησα της Λευτεριάς» το οποίο εμφανίζεται στην Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας στο Ποιητικό αφιέρωμα 2021 «Η συνεισφορά των Επτανήσων στον αγώνα της απελευθέρωσης του 1821 – Από τη ματιά των ποιητών» παρέχει πάντα ποιοτικές εκδηλώσεις στο δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης δίνοντας βήμα σε επτανήσιους και εκπροσωπώντας επάξια την καταγωγή της.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση εκτός του συντονισμού της εκδήλωσης απήγγελε και στίχους του κ. Κωνσταντίνου Γεωργάτου από το ποίημά του «Αγάπη» που υπάρχει στο βιβλίο του με τίτλο «Ελλήνων Μέθεξις».Ο κ. Κωνσταντίνος Καρούσος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνώνστην ομιλία του εξήρε το ποιητικό έργο του ποιητή. Η φιλόλογος, συγγραφέας και Διδάκτωρ Παιδαγωγικής του ΕΚΠΑκα Σοφία Σκλείδα φώτισε σημεία του ποιητικού του έργου και αναφέρθηκε στη μετάφραση ποιημάτων του στην ιταλική γλώσσα, ενώ οΘεολόγος, Μουσικός, Υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Πανάγου ανέλυσε από θεολογικής απόψεως την ποίηση του κ. Γεωργάτου.

Την εκδήλωση συνόδευσαν το μουσικό σύνολο σπουδαστών βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς υπό την διεύθυνση του χοράρχη Χρήστου Πανάγου. Ενώ η υψίφωνος κα ΚρίστυΚαθαρίουμε την καταπληκτική φωνή και με τους μουσικούς της BlediTeiha στην κλασική κιθάρα καιIllirjonMehilli στο βιολίμάγεψε το κοινό ερμηνεύονταςέργα κλασικού ρεπερτορίου.

Στο αφιέρωμα παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Γιάννης Κεχρής, ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Μάριος Ψυχάλης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Ανακύκλωσης, Εθελοντισμού και Εξυπηρέτησης των Πολιτών του Δήμου Κηφισιάς κ. Γεώργιος Σκορδίλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΔήμουΚηφισιάς κ. Εμμανουήλ Κουρμαδιάς, η Δ/νουσα Σύμβουλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κα Ελένη Κονοφάου, ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Αθηνών κ. Θωμάς Σούλος, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

Εκτός του Προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ κ. Παναγιώτη Μπόλλαπου απένειμε τιμητική πλακέτα στον καλεσμένο ποιητή, τον βραβευμένο ποιητή τίμησαν εκ μέρους του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκουο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Σκορδίληςκαι εκ μέρους της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας η κα Ελένη Κονοφάου.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!