Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Δημ. Συμβούλιο Παξών: Μην κλείσετε το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Στις 16 Νοεμβρίου κλείνει το υποκατάστημα της Πειραιώς στους Παξούς, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας. Προκειται για το μοναδικό υποκατάστημα Τράπεζας που λειτουργεί στο νησί των Παξών.

Με αφορμή αυτή την δυσμενή εξέλιξη, που επανέρχεται ως τελεσίδικη απόφαση ύστερα από τρία χρόνια, το Δημοτικό Συμβούλιο Παξών έλαβε το εξής ψήφισμα:

Το Δ.Σ του Δήμου Παξών, την 6η του μηνός Νοεμβρίου 2023  ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30 μμ συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση μετά την είδηση της επερχόμενης παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Παξούς και με την υπ΄ αριθμ. 26-131/2023 ομόφωνα αποφάσισε:

– εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματός της στο νησί γεγονός που δημιουργεί εύλογα έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια στους δημότες καθώς  η Τράπεζα Πειραιώς διαδέχθηκε την Αγροτική Τράπεζα και ως εκ τούτου βρέθηκε να έχει πελάτες ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων των Παξών που την εμπιστεύθηκαν και της διασφάλισαν ένα κύκλο εργασιών που της απέφερε τηρουμένων των αναλογιών σημαντικά κέρδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κέρκυρα: Υπάλληλος της Δ/νσης Μεταφορών βιαιοπράγησε κατά συναδέλφου του – Κατατέθηκε μήνυση – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Η διαφαινόμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος Παξών θα δυσχεράνει σοβαρά τη δυνατότητα των ντόπιων να συναλλάσσονται απ’ ευθείας με την Τράπεζα και γενικότερα με το τραπεζικό σύστημα καθώς δεν υπάρχει άλλη τράπεζα που να λειτουργεί στο νησί και η μετάβαση στην Κέρκυρα ακόμα και το καλοκαίρι απαιτεί πολλές ώρες και κοστίζει αρκετά.

– καλεί την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να επανεξετάσει την απόφασή της και να διατηρήσει σε λειτουργία το υποκατάστημα των Παξών (όπως έκανε και πριν από δύο χρονιά) λαμβάνοντας υπόψη εκτός από τα θετικά οικονομικά στοιχεία που συνηγορούν σε αυτό και την κοινωνική διάσταση του ζητήματος.

– το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στους βουλευτές του νομού και  στα αρμόδια Υπουργεία για τις από μέρους τους ενέργειες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!