Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής ημέρα Μαίας! Χρόνια πολλά και στις μαίες του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Η Διεθνής Ημέρα Μαιών καθιερώθηκε το 1991 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM). Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη του σπουδαίου ρόλου που παίζει η μαία, η μαμμή για τους παλιότερους, στη διαδικασία γέννησης ενός παιδιού.

Το μήνυμα του διοικητή Λ. Ρουμπατη

Από το 1991, με απόφαση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και με Πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (Ι.C.M).,καθιερώθηκε παγκοσμίως, η 5η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Μαίας και του Μαιευτή.
H αποστολή της Μαίας είναι μεγάλη, ιερή και πάντα δημιουργική. Να θυμίσω ότι προτού ο Δημιουργός εμπιστευτεί το νέο άνθρωπο, το βρέφος, στους φυσικούς του προστάτες τους γονείς, το εμπιστεύεται στη Μαία. Η Μαία θα σε υποδεχτεί πρώτη αυτή θα βίωση πρώτη τους σφυγμούς της καρδιάς και αυτή θα δώσει τις πρώτες απαραίτητες βοήθειες. Αυτή πρώτη έχει τη μεγάλη τιμή να το υποδεχτεί πρώτη το νέο μέλος.
Χρόνια Πολλά στις Μαίες και τους Μαιευτές που και εν μέσω της πανδημίας Covid-19, είναι στην πρώτη γραμμή για ολες τις μητερες και υποψηφιες μελλοντικές μητέρες. Χρόνια πολλά στις Μαιες του Νοσοκομείου μας.

Στην κεντρική φωτο από αριστερά: Η μαία του Νοσοκομείου κα. Μπικερη, ο διοικητής Λεωνίδας Ρουμπάτης και η μαία κα. Γραμμένου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!