Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δικαίωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, αναγνωρίστηκε απο την πολιτεία

Αναγνωρίστηκε και επίσημα η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ-Α.Ο.Χ) από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι προσπάθειες χρόνων, των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading και των εμπλεκομένων με το άθλημα, απέδωσαν καρπούς με την χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. «Η σωστή δουλειά σε αθλητικό και διοικητικό επίπεδο και τα σταθερά αναπτυσσόμενα βήματα που πραγματοποιούμε στην πάροδο των χρόνων, βοηθάνε στην εξέλιξη του αθλήματος του cheerleading στην Ελλάδα. Πλέον με την επίσημη αναγνώριση από την ΓΓΑ οι βάσεις για το μέλλον χαρακτηρίζονται παραπάνω από στέρεες και όλα αυτά συμβάλουν ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η οικογένεια του Cheer» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης, που ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην αναγνώριση του αθλήματος από την ΓΓΑ, και ειδικά, όπως ανέφερε, τον υφυπουργό Αθλητισμού. Παράλληλα με την αναγνώριση της Ομοσπονδίας, αναγνωρίστηκαν από την ΓΓΑ τα σωματεία μέλη της Ε.Ο.Τ-Α.Ο.Χ.

 

Η Άννα Αποστολοπούλου αισθάνεται δικαιωμένη

Μεταξύ των σωματείων, που αναγνωρίστηκαν είναι και ο κερκυραϊκός Αθλητικός Σύλλογος Ομαδικού Αθλητικού Χορού “Σειρήνες του Βορρά” . Η Άννα Αποστολοπούλου προπονήτρια και Γενική Γραμματέας του συλλόγου σχολίασε την αναγνώριση του Cheerleading ως αθλήματος: «Όταν το 2012 πίστεψα στο άθλημα ,στο αξιακό του περιεχόμενο και στην προσφορά του, στην καλλιέργεια και δόμηση σώματος και πνεύματος. 

 Για ορισμένους από  τους ενασχολούμενους, η πρωτοβουλία φαινόταν  υπέρμετρα αισιόδοξη, φλύαρη, παραπλανητική και ονειροβατούσα! Από τότε, συμμετέχοντας σε κάθε επίσημη διοργάνωση με τις ομάδες μου, λαμβάνοντας γνώσεις κι εκπαίδευση από διεθνείς προπονητές και κριτές του εξωτερικού, δουλεύοντας με συνέπεια πάνω στους κανόνες του αθλήματος, βοηθώντας αφιλοκερδώς πολλούς εντός κι εκτός Κέρκυρας να γνωρίσουν το άθλημα και καλλιεργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με όλους τους πρωτεργάτες αυτού του οράματος, πίστεψα ακόμα περισσότερο ότι αξίζει η επιμονή, η προσπάθεια, οι κόποι αλλά και κάθε εξωτερική αμφισβήτηση απέναντι σε αυτό που πρέσβευα ως λάτρης του αθλήματος!

Σήμερα, ικανοποιημένη για την αθλητική αναγνώριση της Ομοσπονδίας της οποίας τυγχάνει να είμαι ιδρυτικό μέλος αλλά και διοικητικό, συγχαίρω όλους όσους παλέψαμε για αυτό με οικονομικό και ψυχικό κόστος κι εύχομαι το άθλημα αυτό να εμπνεύσει γενεές και να αναδείξει αξιόλογους αθλητές-παραδείγματα προς μίμηση!
Όσο για τα επόμενα βήματα μας, θα τα μάθετε σύντομα».

 

φωτο  Η Άννα Αποστολοπούλου με τις Cheerleaders DOLLS των Σειρήνων του Βορρά έχουν να επιδείξουν πολλές διακρίσεις.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!