Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Δυο ΜΕΘ και 4 ΜΕΛ στο Πανεπιστημιακό – Σε λειτουργία η ΜΕΘ στο Χατζηκώστα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Στους 15 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Στις δύο ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό παραμένει κενή μόνο μία κλίνη. Στις Μονάδες Λοιμωδών του Νοσοκομείου νοσηλεύονται πάνω από 40 ασθενείς καθώς υπήρξαν μερικά εξιτήρια ενώ στις ειδικές κλίνες της παιδιατρικής παραμένουν για νοσηλεία τρία παιδιά. Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα οι ασθενείς που νοσηλεύονται ξεπερνούν τους είκοσι. Οι μέρες αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολες και για τα δύο νοσοκομεία της περιοχής.

 

Ανοίγει και η 4η ΜΕΛ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Την απόφαση να προχωρήσει σε όλη την προετοιμασία ώστε να τεθεί σε λειτουργία η τέταρτη Μονάδα Ειδικών Λομώξεων έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μετά από συνεδρίαση του είχε.

Η Μονάδα ετοιμάζεται κάτω από την πίεση που προκαλεί η έκρηξη της πανδημίας στην περιοχή και τις ανάγκες για αυξημένες νοσηλείες όπως αποτυπώνονται σε κάθε εφημερία. Οι τρεις ΜΕΛ που είναι ήδη σε λειτουργία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου είναι δυναμικότητας 64 κλινών ενώ με την λειτουργία της τέταρτης θα προστεθούν άλλες είκοσι κλίνες. Οι νοσηλείες σήμερα ξεπερνούν τις 40 ενώ άλλοι 22 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα το οποίο διαθέτει 24 κλίνες και υπό προυποθέσεις μπορεί να τις αυξήσει σε τριάντα. Η πίεση που ασκείται πλέον στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων όπως και στο νοσοκομείο της Άρτας όπου οι νοσηλείες είναι σε υψηλά επίπεδα είναι τεράστιες και οι αντοχές του προσωπικού δοκιμάζονται.

 

Σε λειτουργία η ΜΕΘ Covid του Χατζηκώστα

Σε λειτουργία τέθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα για ασθενείς με κορωνοϊό. Η μονάδα διαθέτει τέσσερις κλίνες, καθώς το νοσοκομείο δεν έχει δυνατότητα να αναπτύξει περισσότερες.

Ήδη έγιναν οι τελευταίες δοκιμές και δόθηκαν οι οδηγίες σε γιατρούς και νοσηλευτές. «Όλοι ρίχνονται εκ νέου στη μάχη. Εύχομαι ολόψυχα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπύρος Δερδεμέζης.

 

Σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα

 

Στο μεταξύ, σταθερό παραμένει το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης των Ιωαννίνων. Η μείωση που είχε καταγραφεί την προηγούμενη βδομάδα δεν είχε συνέχεια.

Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό (+5%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 08-14/11/21.

Οι αναλύσεις στα λύματα της πόλης γίνονται από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

*Με πληροφορίες από το epiruspost.gr

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!