Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Δωρεά τηλεσκοπίου από την Asgardia στην Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας (vid)

Στη δωρεά ενός τηλεσκοπίου στην Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας προχώρησε σήμερα η Asgardia.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Asgardia, Dr. Igor Ashurbeyli, διατηρεί στενούς δεσμούς με την Κέρκυρα. Προ ολίγων ημερών πραγματοποιήθηκε στο νησί της Κέρκυρας η συνάντηση κορυφαίων στελεχών της Asgardia,στην οποία παραβρέθηκαν ενδεικτικά ο ίδιος ο επικεφαλής κύριος Igor Ashurbeyli,  η κυρία Lena DeWinne, με δεκαπενταετή θητεία στον ευρωπαϊκό οργανισμό διαστήματος και σημαντικό συγγραφικό έργο, η οποία τώρα καταλαμβάνει τη θέση του αρχηγού της εκτελεστικής εξουσίας της Asgardia υπό τον τίτλο της Πρωθυπουργού και ο κύριος Lembit Opik, που έχει χρηματίσει επί 13 έτη βουλευτής στο Αγγλικό Κοινοβούλιο και τώρα είναι Προέδρος του Κοινοβουλίου της Αsgardia, με αντιπρόεδρο τον επίσης παρόντα δικηγόρο Κέρκυρας κ. Σάλβο Μουζακίτη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέλη του κοινοβουλίου της Asgardia είναι δύο ακόμα Κερκυραίοι: Ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Κατέχης και το ανώτατο ξενοδοχειακό στέλεχος κ. Δημήτρης Κανταλής.

Με αφορμή την συνάντηση της Κέρκυρας, η Asgardia αποφάσισε να δωρίσει ένα τηλεσκόπιο στην επίσης αναγνωρισμένη για το έργο της αστρονομική εταιρεία της Κέρκυρας ώστε να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της, που έχει ως στόχο τη διάδοση της Αστρονομίας και της Επιστήμης γενικότερα και η οποία δραστηριοποιείται διοργανώνοντας εκδηλώσεις, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, παρατηρήσεις του ουρανού με τηλεσκόπια κ.λπ., ενώ παράλληλα λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη, ανοιχτή στο ευρύ κοινό, ενώ  συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια.

Ποια είναι η Asgardia

H Asgardia στοχεύει να ενώσει τους ανθρώπους σε μια διακρατική, ισότιμη και προοδευτική κοινωνία για να χτίσει τελικά ένα νέο σπίτι για την ανθρωπότητα στο διάστημα για τις επόμενες γενιές και να προστατεύσει τον πλανήτη Γη. Το πρώτο “διαστημικό έθνος” τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη to 2017.Ο πύραυλος Antares έφερε ως φορτίο ένα δορυφόρο, τον Asgardia-1, ο οποίος περιείχε τότε τα στοιχεία  113.000 εγγεγραμμένων πολιτών της Asgardia,  πρώτο βήμα αυτού που ο ιδρυτής της πιστεύει πως θα αποτελέσει τη βάση για μια ανθρώπινη αποικία εκτός Γης.

Η παράδοση του τηλεσκοπίου στην Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας:

Ο κ. Σπύρος Κατέχης εκπρόσωπος της Asgardia στην Κέρκυρα:

 

ΝΑΝΣΥ ΔΟΡΔΟΚΙΔΟΥ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!