Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Δ. Μπιάγκης: Βάζουν ταφόπλακα στα ΚΔΑΠ των Δήμων λίγο πριν τις εκλογές

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη χωρίς την παραμικρή διαβούλευση με τα αρμόδια θεσμικά όργανα (την τοπική αυτοδιοίκηση, την Κ.Ε.Δ.Ε, την Ε.Ε.Τ.Α.Α, κ.λπ.) προχωρεί λίγες μέρες πριν τις εκλογές στην έκδοση της φετινής Κοινής Υπουργικής Απόφασης με πολύ δυσμενείς προβλέψεις για τη χρηματοδότηση των δομών των δημοτικών ΚΔΑΠ. Ο κ. Μπιάγκης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την ώρα που η κοινωνία ασφυκτιά οικονομικά η απερχόμενη Κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει πράξη τα «πιστεύω» της για το κοινωνικό κράτος, αφήνοντας στο περιθώριο πάνω από 100.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα, αποκλείοντάς τα εκτός ΚΔΑΠ και κάθε δημιουργική εξωσχολική απασχόληση.

Διαβάστε ακόμη: Σε Κέρκυρα και Παξούς το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις μωβ μέδουσες

Η απόφαση αυτή πέρα από το απίστευτα αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο, θα έχει επίσης καταστροφικές συνέπειες και για τις θέσεις εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων στα ΚΔΑΠ των Δήμων, που εργάζονται με άκρως επισφαλείς σχέσεις εργασίας, οι οποίοι θα βρεθούν στην ανεργία λόγω της προχρηματοδότησης των δημοτικών κοινωνικών δομών για το παιδί και την οικογένεια, σε μια εποχή μάλιστα που εντείνεται η οικονομική εξαθλίωση και η φτωχοποίηση της πλειοψηφίας των οικογενειών στη χώρα μας.

Καλούμε έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, την απερχόμενη Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων να αναθεωρήσουν τις λογικές και πρακτικές τους, να ακούσουν την αγωνιώδη φωνή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων και να σταματήσουν κάθε σκέψη για περαιτέρω υποχρηματοδότηση των Δημοτικών ΚΔΑΠ μέσω της υπό έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Η ώρα της κάλπης πλησιάζει και θα τεθούν οριστικά στο περιθώριο.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!