Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Εγκρίθηκαν πέντε Γαλάζιες Σημαίες για το 2021 στη Ζάκυνθο

Να αποκτήσει και πάλι Γαλάζιες Σημαίες το νησί της Ζακύνθου προσπάθησε ο Δήμος και τα κατάφερε, καθώς έλαβε θετικές απαντήσεις από την Εθνική Επιτροπή Κρίσεων για τις ακτές που είχε υποβάλει φακέλους προκειμένου να εγκριθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πιο αναλυτικά, οι παραλίες του Λαγανά, του Άγιου Σώστη, των Αλυκών, του Αλυκανά, του Μακρύ Γιαλού και της Μπούκας Πλάνου εγκρίθηκαν για να τοποθετηθούν Γαλάζιες Σημαίες, ενώ αρνητική απάντηση πήρε η παραλία του Αγίου Σώστη.

«Λάβαμε επίσημη έγκριση και από τις 6 παραλίες που είχαμε υποβάλλει, εγκρίθηκαν οι πέντε. Η αίτηση υποψηφιότητας από τον Άγιο Σώστη απορρίφθηκε, λόγω του ότι τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ασφάλεια της ακτής εξαιτίας πολλών παράνομων παρεμβάσεων που υπήρχαν στο παρελθόν στην περιοχή και λόγω της ύπαρξης πολλών σκαφών κοντά στην ακτή», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Λαγανά Μπάμπης Βαρβαρίγος, ο οποίος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη παραλία θα οργανωθεί κανονικά τη φετινή χρονιά ώστε να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει του χρόνου Γαλάζια Σημαία.
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τις υπόλοιπες ακτές, θα οργανωθούν από τις τριμελείς επιτροπές που έχουν οριστεί για να τις εποπτεύουν, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμες ενόψει της τουριστικής περιόδου. «Οι υπόλοιπες παραλίες θα οργανωθούν όπως ακριβώς προβλέπεται από το πρόγραμμα και τα μέλη της επιτροπής της κάθε ακτής σε συνεργασία με την Υπηρεσία του Δήμου θα επιμελούνται για τη σωστή λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου» είπε για το θέμα ο Αντιδήμαρχος, ενώ σχολίασε πως έγινε ένα καλό ξεκίνημα. «Θεωρώ ότι είναι μια καλή αρχή έπειτα από ότι συνέβη στο παρελθόν που οδήγησε στο να χάσουμε όλες αυτές τις σημαίες. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε την καλοκαιρινή σεζόν του 2022 να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Ζακύνθου είναι αρμόδιο για τις Γαλάζιες Σημαίες και είναι αυτό που σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους Λαγανά, Αλυκών, Αρκαδίων και Ελατίων αλλά και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων προχώρησαν στη σύσταση των κατά τόπους επιτροπών, ώστε φέτος να προστατευτούν και να ελέγχονται περισσότερο οι παραλίες.

Πηγή: imerazante.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!