Quantcast
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΦΑΝΗ ΤΣΙΜΠΟΥΛΗ

«Εκδήλωση αλαζονείας ή άγνοια πολιτικού ρόλου;», γράφει η Φ. Τσιμπούλη

Κι ενώ η κοινωνία μαστίζεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, έρχεται να την απασχολήσει κι ένα ακόμη γεγονός, δηλωτικό μιας πρωτοφανούς αλαζονείας από την πρώτη δημότη του τόπου, την δήμαρχο!!!
Έστειλε επιστολή στην υπουργό παιδείας, με αίτημα την απομάκρυνση του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Χρήστου Άνθη, διότι της ασκεί αντιπολίτευση(??) και βάζει προσκόμματα στον σχεδιασμό του Δήμου για τα σχολικά κτίρια.!!!!!
Επειδή ο θεσμός του δημάρχου είναι μια Συνταγματική κατοχύρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατά συνέπεια ένας πολύ σοβαρός θεσμός, γι αυτό και ο εκπροσωπών τούτον, πρέπει να έχει δοκιμασμένες ικανότητες, διορατικότητα, ενεργητικότητα μα προπαντός την κατά τον Αριστοτέλη πολιτική αρετή.
Πολιτική αρετή και αλλαζονεία είναι εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες. Η πρώτη δηλώνει την τέχνη «του λέγειν και πράττειν τα της πόλεως ” (και όχι τα δια της πλαγίας, εκπαραθύρωση κάποιου), και η δεύτερη μια επιθυμία κυριαρχίας και υπερβολικής αυτοπεποίθησης που δεν εχει κανένα ουσιαστικό υπόβαθρο, και κατά το λαϊκότερον “αέρας κοπανιστός”.
Δεν νοείται ο πρώτος δημότης του τόπου να ζητά καθαίρεση δημόσιου λειτουργού , επειδή του πάει κόντρα. Πρέπει τα δύο μέρη να συνεργαστούν με σεβασμό στο διακριτό ρόλο ενός εκάστου αυτών.
Δεν νοείται ο πρώτος δημότης του τόπου να θεωρεί πως, ότι δεν τον βολεύει, το βάζει στην άκρη στηριζόμενος όχι σε δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά σε προσωπικές επαφές που ,πιθανόν, οι συγκυρίες τις ευνοούν.. δεν θα υπάρχουν για πάντα αυτές…
Δεν νοείται ο πρώτος δημότης του τόπου να ξοδεύει έστω και δεκάλεπτο από το χρόνο του για να συντάσσει κείμενα με περιεχόμενο που δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του, αλλά κυρίως δεν διαπνέονται από πολιτική αρετή.
Πλήγμα στη δημοκρατία, στον θεσμό, στον τόπο, στην κοινωνία…

*Είναι Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης “Κέρκυρα να Ζεις” – Δικηγόρος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!