Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση μνήμης για τον ποιητή από τα Σφακερά της Κέρκυρας Σπύρο Νικοκάβουρα (1883-1952)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφακερών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων (ΟΚΕ) θα τιμήσει τη μνήμη του ποιητή Σπύρου Νικοκάβουρα (1883-1952) στα Σφακερά, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 και ώρα 9 μ.μ. Για τη ζωή και το έργο του Σπύρου Νικοκάβουρα θα μιλήσει ο Δημήτρης Κονιδάρης, θα προλογίσει η Αγγελική Χριστοπούλου, θα διαβάσουν ποιήματά του η Μαρία Πανάρετου και ο Σπύρος Ασωνίτης και θα αποδώσει τραγούδια της κερκυραϊκής παράδοσης ο πολυφωνικός χορός Κυνοπιατών «Γειτονιά», με συντονιστή τον Γιώργο Ανυφαντή. Με προβολή σπάνιων φωτογραφιών.

Ο Σπύρος Νικοκάβουρας υπήρξε ένας σημαντικός εκπρόσωπος του τελευταίου κύκλου της Επτανησιακής Σχολής, όταν άρχισαν να επικρατούν τα νεότερα ποιητικά ρεύματα. Στενός φίλος του Λορέντζου Μαβίλη και του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, υπήρξε παράλληλα κι ένας από τους αγνούς αγωνιστές του εργατικού συνδικαλισμού στην Κέρκυρα, κι εξύμνησε με το λογοτεχνικό του έργο τα εργατικά κινήματα και τις σοσιαλιστικές ιδέες της εποχής. Πέραν του πρωτότυπου έργου του μετέφρασε το «Άσμα Ασμάτων», κορωνίδα στις σχετικέςμεταφράσεις.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!