Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Εκδηλώσεις για την 157η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα από την Επιτροπή «Ζάκυνθος Ελλάδα 2021»

Η Επιτροπή «Ζάκυνθος Ελλάδα 2021» του Δήμου Ζακύνθου διοργανώνει την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, τις παρακάτω εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 157ης επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα, που φέτος έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται και τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

1.Έκθεση Ζωγραφικής της Λαϊκής Ζωγράφου Αθηνάς Λυκούρεση (Μεταβυζαντινό Μουσείο, Ώρα: 06:00 μ.μ.)
Μπροστά από το Μεταβυζαντινό Μουσείο η Επιτροπή «Ζάκυνθος Ελλάδα 2021» παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής της λαϊκής ζωγράφου Αθηνάς Λυκούρεση. Μαθητές υπό την καθοδήγηση της λαϊκής ζωγράφου φιλοτέχνησαν έργα με θέμα: «Ζωγραφίζοντας με τα παιδιά στα χνάρια της ιστορίας μας». Τα έργα ορισμένων παιδιών έχουν βραβευτεί από την «Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος» στην έκθεση: «Φεγγαράκι μου Λαμπρό φέγγε να φιλοτεχνώ».
2. Επίκαιροι χαιρετισμοί από αξιωματικούς των τοπικών Σωμάτων Ασφαλείας. (Μεταβυζαντινό Μουσείο, Ώρα: 7:30 μ.μ.)
Κοινή δράση του Συλλόγου Αξιωματικών Ιονίων Νήσων της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμεναρχείου και του Πυροσβεστικού Σώματος με χαιρετισμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
3. Συναυλία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών (Μεταβυζαντινό Μουσείο, Ώρα: 08:30 μ.μ.)
Η Ζάκυνθος και η Επτάνησος γενικότερα θεωρείται και είναι η κοιτίδα της νεοελληνικής έντεχνης μουσικής. Ήδη πριν την έναρξη του Αγώνα, οι Επτανήσιοι συνθέτες είχαν δώσει τα πρώτα δείγματα των συνθέσεών τους. Το Συγκρότημα Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών επισκέπτεται τη Ζάκυνθο, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής «Ζάκυνθος-Ελλάδα 2021», για να ερμηνεύσει ένα μουσικό πρόγραμμα με έργα Ζακυνθίων και Επτανησίων συνθετών. Είναι μεγάλη τιμή για το Συγκρότημα να βρεθεί και να προσφέρει την Τέχνη του στη γενέτειρα του Εθνικού Ποιητή, δημιουργού του « Ύμνου εις την Ελευθερίαν» και των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», Διονυσίου Σολωμού, την ημέρα της ‘Ένωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!