Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Εκκίνηση: Εντυπωσιακή η επίθεση από τη ΛΑΣΥ

Ανακοίνωση της Εκκίνησης για την επίθεση, που λέει ότι δέχτηκε από τη ΛΑΣΥ για την επικύρωση από το δημοτικό συμβούλιο της σύμπραξης της ΑΜΚΕ ΕΨΕΠ με το Νοσοκομείο Κέρκυρας και το Πανεπιστήμιο.

Η ανακοίνωση της Εκκίνησης

Εντύπωση μας προκαλεί η επίθεση που δέχτηκε η ΕΚΚΙΝΗΣΗ από τη ΛΑ.ΣΥ, σε ανακοίνωση της για την επικύρωση από το δημοτικό συμβούλιο της σύμπραξης της ΑΜΚΕ ΕΨΕΠ με το Νοσοκομείο Κέρκυρας και το Πανεπιστήμιο.
Καταρχάς, στα τέλη Ιουλίου αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Υγείας έκανε πρόσκληση ενδιαφέροντος, για δημιουργία 64 δομών Ψυχικής Υγείας ανά περιφέρεια. Στη πρόσκληση αυτή επιτρεπόταν να συμμετάσχουν ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού (ΑΜΚΕ) ή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πχ. ΙΚΕ (κάτι που εντέχνως αποφεύγει να αναφέρει η παράταξη της ΛΑ.ΣΥ), αποκλείοντας άδικα τα ΝΠΔΔ (δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση τη Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν.Κ).
Η συγκεκριμένη πρόσκληση είχε στενό περιθώριο υποβολής αιτήσεων – λιγότερο από 25 ημέρες- ουσιαστικά αποκλείοντας οποιαδήποτε πρωτοβουλία ΝΠΔΔ.
Η εναλλακτική λύση της ΑΜΚΕ ΕΨΕΠ η όποια ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο και υπερψηφίσαμε, ικανοποιεί τα βασικά αιτήματα μας.
1) Αποτελεί Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία η όποια ελέγχεται τόσο διοικητικά όσο και οικονομικά από τον τομέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας
2) Σύμφωνα με το συμφωνητικό την επιστημονική ευθύνη έχει η Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας η όποια έχει αποδείξει την επάρκεια της μέσω των προγραμμάτων αποασυλοποίησης η οποία άρχισε το 2000 και συνεχίζει έως σήμερα, έχοντας υπό την ευθύνη του εκάστοτε Διευθυντή της Ψυχιατρικής τους 7 ξενώνες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, ένα νοσοκομείο ημέρας και έναν μετανοσοκομειακό ξενώνα.
3) Η απουσία ενδιαφέροντος από άλλη ΑΜΚΕ για σύμπραξη με τις Δημόσιες Δομές, ενίσχυσε την άποψη μας ώστε να υποστηρίξουμε την πρόταση αυτή.
4) Η επιθυμία του τμήματος βιοπληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου να συνδράμει σε αυτή τη προσπάθεια (είναι γνωστή η συνεργασία του με το πανεπιστήμιο John Hopkins σε ότι αφορά τις άνοιες) με σκοπό να συνδράμει στη δημιουργία πρότυπου κέντρου άνοιας όπως έχει κάνει με τα κέντρα ημέρας για το Alzheimer, είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.
Θυμίζουμε ότι η Ψυχιατρική μεταρρύθμιση (Πρόγραμμα Ψυχαργώς 2000 έως και σήμερα) έχει βασιστεί κατά μεγάλο μέρος στις ΑΜΚΕ που υπάγονται στον αντίστοιχο νόμο.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια ΑΜΚΕ, η οποία λειτουργεί από το 2002 και δεν έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα, η οποία ελέγχεται διοικητικά και οικονομικά από το υπουργείο υγείας, λειτουργώντας υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, έχοντας ταυτόχρονα επιστημονικά υπεύθυνο τον Συντονιστή Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής, καθώς και την Υποστήριξη του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Με έκπληξη ακούσαμε την τοποθέτηση του Επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ (κ. Μπορμπότη) στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο οποίος ανέφερε ότι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ακόμα μια ΑΜΚΕ τη στιγμή που δεν είχαν ανοιχτεί οι φάκελοι από το Υπουργείο , οπότε και ήταν αδύνατο να το γνωρίζει χωρίς κάποιου είδους πληροφόρηση.
Παρότι όμως είχε αυτή την πληροφόρηση, η επιχειρηματολογία του είχε κενά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η επιχορήγηση είναι σε ύψος 1.000.000 ευρώ για ένα χρόνο κάνοντας σύγκριση με τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι η επιχορήγηση είναι της τάξης των 600.000 ευρώ το χρόνο (ποσό ρεαλιστικό εάν αναλογιστεί κάποιος ότι πρέπει να προληφθούν 21 επαγγελματίες υγείας, να καλυφτεί η τροφή των 25 ωφελούμενων και το ενοίκιο του οικοτροφείου).
Επιπλέον ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι αμφίβολο αν έχει βρει στέγη υποστηρίζοντας ψευδώς ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση κάτι το οποίο δεν ισχύει (Μοριοδοτείται η δωρεάν στέγη, δεν είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση εικ 2).
Επίσης υποστήριξε ότι δίνεται επιπλέον μοριοδότηση με την εμπλοκή του δήμου, αναρωτώμενος γιατί η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ βοηθιέται, κάτι το οποίο είναι ψευδές ( Δεν αναφέρεται πουθενά η μοριοδότηση στα κριτήρια βαθμολόγησης εικ. 2)
Το να έχει λοιπόν μια παράταξη εσωτερική πληροφόρηση σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες (κάτι που ήταν αδύνατο να το γνωρίζει επίσημα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή) από τη μια και από την άλλη να χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία τα οποία είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε (προκήρυξη, συμφωνητικό) μας προβληματίζει ως προς την στόχευση της ΛΑ.ΣΥ. στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Αλήθεια συναγωνιστές της ΛΑ.ΣΥ δεν σας έχουμε ακούσει να αντιδράτε στην επικείμενη πρόσληψη προσωπικού, το οποίο θα στελεχώσει τον ΔΙΑΠΛΟΥΣ, το οποίο θα προέρχεται από επιχορήγηση του σωματείου Φίλων του Διάπλους….
Γιατί αυτή η επιλεκτικότητα;

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!