Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κίνδυνος να μετατραπεί σε δεύτερο Ερημίτη η Λίμνοθάλασσα Αντινιώτη

Με ανακοίνωση της η παράταξη ΕΚΚΙΝΗΣΗ αναφέρεται στους περιβαλλοντικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη και σε ενδεχόμενη αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος εξαιτίας μελλοντικής τουριστικής επένδυσης στην περιοχή:

“Τις τελευταίες μέρες στην δημόσια σφαίρα κυριαρχεί το ζήτημα της σχεδιαζόμενης τουριστικής επένδυσης στην Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη. Πρόκειται για την δημιουργία κεντρικής ξενοδοχειακής μονάδας, 45 βιλών και πρόσθετων χώρων όπως SPA και Συνεδριακά κέντρα σε μία έκταση 245 στρεμμάτων. Η συγκεκριμένη περιοχή που θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο βρίσκέται εντός της Ζώνης Natura της περιοχής. Ο Περιβαλλοντοκτόνος νόμος 4684/2020, τον οποίο ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ τον Μάϊο του 2020, πέρα από το άρθρο 93 που αφορούσε την ίδρυση του Διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, περιλαμβάνει και το άρθρο 44, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται η δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων εντός των περιοχών Natura. Προφανώς το ιδιωτικό κεφάλαιο
εκμεταλλευόμενο την συγκεκριμένη διάταξη, επιχειρεί να καταλάβει μία παρθένα περιοχή όπως η Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη απειλώντας να έχουμε έναν δεύτερο «Ερημίτη» στο Νησί.
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ εκφράζει την αντίθεση της, σε οποιαδήποτε είδους τουριστική καταπάτηση και εκμετάλλευση εντός των περιοχών Natura. Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε τι σημαίνει ο 4684/2020 για το περιβάλλον και δύστυχώς μέσα σε ένα χρόνο επιβεβαιωνόμαστε με το χειρότερο τρόπο. Το θέμα της Λιμνοθάλασσας Αντινιώτη θα το φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, γιατί πρέπει το ανώτατο όργανο διαβούλευσης και απόφασης του Δήμου μας να τοποθετηθεί καθαρά απέναντι στο επαπειλούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα, όπως έπραξε και στο ζήτημα του Ερημίτη.”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!