Quantcast
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΚΚΙΝΗΣΗ, Λευτέρης Μαρκάτης
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Τα δυο ζητήματα της ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου που καταδεικνύονται

Η παράταξη ΕΚΚΙΝΗΣΗ με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαρκάτη, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, αναφερόμενη στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου και στα δυο ζητήματα που κατά την γνώμη της, καταδικάζονται. Το ένα αφορά στην επιχείρηση εκδίωξης παρευρισκόμενων διαμαρτυρόμενων από δυο δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ” ενώ το δεύτερο ζήτημα αφορά στην μη δυνατότητα χαιρετισμού εκ των επικεφαλής των παρατάξεων.

Η ανακοίνωση

Την Κυριακή 25/08/2019, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Στην διαδικασία προέκυψαν ζητήματα, που προκάλεσαν προβληματισμό και πρόσβαλαν το δημοκρατικό χαρακτήρα της τελετής. Κατά τη διαδικασία υπήρξε η ειρηνική διαμαρτυρία συμπατριωτών μας, χωρίς συνθήματα και οχλήσεις των παρευρισκόμενων, με θέμα την εξόρυξη υδρογονανθράκων και την προστασία του περιβάλλοντος. Το πανό το οποίο κρατούσαν υπογραφόταν από την πρωτοβουλία «Fossil Free Corfu». Τους διαμαρτυρόμενους επιχείρησαν να εκδιώξουν από τον χώρο, με απαράδεκτο τρόπο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της  παράταξης Κερκυραίων Δήμος  Μεταλληνός Δημήτριος και Καλόγερος Νικόλαος.  

Το δεύτερο ζήτημα που παρουσιάστηκε και δεν συνάδει με μία δημοκρατική διαδικασία, ήταν το γεγονός ότι δεν δόθηκε στους επικεφαλής των παρατάξεων η δυνατότητα να εκφέρουν λίγα λόγια, και να υπάρξει στην πράξη ισότιμη παρουσία όλων των παρατάξεων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ-Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο, δηλώνουμε ότι δεν συνδεόμαστε με την διαμαρτυρία των συνδημοτών μας στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά θα υπερασπιζόμαστε πάντα το δικαίωμα όλων στην διαμαρτυρία. Η δε θέση μας κατά των εξορύξεων έχει εκφραστεί μέσα από στο πρόγραμμά μας και τα προεκλογικά μας κείμενα και θα τη στηρίξουμε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όσον αφορά το δεύτερο ζήτημα, περιμένουμε να υλοποιηθεί η ισότιμη μεταχείριση όλων των παρατάξεων, σε διαφορετική περίπτωση διακυβεύεται ο δημοκρατικός χαρακτήρας του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που δεν πρόκειται να αποδεχτούμε.   

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!