Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Τα κυκλοφοριακά μέτρα έπρεπε να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο

Aπο τη δημοτική παράταξη ΕΚΚΙΝΗΣΗ και με αφορμή τα κυκλοφοριακά μέσα που ανακοίνωσε η δημοτική αρχή με την τροχαία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 21/07/2023 ανακοινώθηκε η υλοποίηση πιλοτικών κυκλοφοριακών μέτρων που αφορούν την περιοχή του Ιστορικού Κέντρου της Πόλης και θα διαρκέσουν από την Δευτέρα 24/07/2023 έως την Κυριακή 28/08/2023.

Πιο συγκεκριμένα με βάση τις ρυθμίσεις θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 19:00 το απόγευμα μέχρι τις 24:00 με διακοπή πρόσβασης των ΙΧ στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τη διέλευση να επιτρέπεται μόνο για ταξί, λεωφορεία (συμπεριλαμβανομένων και των τουριστικών), δίκυκλα, οχήματα έκτακτης ανάγκης και ΑΜΕΑ όπως και των μονίμων κατοίκων. Τα σημεία στα οποία θα διακόπτεται η κυκλοφορία είναι η κολώνα του Ντούγκλα και ο κυκλικός κόμβος στην περιοχή του Λιμανιού. Η συγκεκριμένη απόφαση αιφνιδίασε πλήρως την κοινωνία της Κέρκυρας και ανέδειξε για άλλη μια φορά την προχειρότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή χειρίζεται κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν τις ζωές των δημοτών και των επισκεπτών.

Τα μέτρα έπρεπε να ανακοινωθούν πολύ νωρίτερα προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία και να αποφευχθούν οι απαράδεκτες ουρές των δημοτών οι οποίοι προσέτρεξαν να παραλάβουν τις κάρτες μόνιμων κατοίκων. Επιπλέον τα μέτρα αυτά οφείλουν να περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να παρθεί η ανάλογη κανονιστική απόφαση με την πλειοψηφία που απαιτείται δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. (23 ψήφοι) για να είναι έγκυρη. Πέραν της νόμιμης διαδικασίας η Δημοτική Αρχή οφείλει να εξηγήσει που στηρίχθηκε για την λήψη των συγκεκριμένων μέτρων, αφού η περιβόητη μελέτη Σ.Β.Α.Κ. (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) που θα έλυνε το κυκλοφοριακό, δεν έχει έρθει ακόμα στο Δ.Σ. ενώ είχαν υποσχεθεί ότι θα είχε ολοκληρωθεί από το Δεκέμβρη του 2022.

Η υλοποίηση των συγκεκριμένων μέτρων δείχνει μία άνιση μεταχείριση των κατοίκων σε σχέση με τους τουρίστες, καθώς οι τελευταίοι θα έχουν πρόσβαση μέσω των τουριστικών λεωφορείων που επιτρέπονται. Πρέπει να τονισθεί ότι τα τουριστικά λεωφορεία είναι εκείνα που επιβαρύνουν κυρίως το κυκλοφοριακό, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα με βάση τα νέα μέτρα. Αν σε αυτά προσθέσουμε την ανυπαρξία νέων θέσεων στάθμευσης καθώς στα χαρτιά έμειναν τα περιφερειακά πάρκινγκ (Λυρικό, Κουλίνες, Εμπορικό), ενώ ταυτόχρονα έχουν χαθεί εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης στην πόλη (Λαϊκή, Σπηλιά – Δόνζελωτ, Κάτω Πλατεία) ντε φάκτο θα δημιουργηθεί μία εξαιρετική δύσκολη κατάσταση. Το μόνο θετικό είναι ότι πλέον η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει την ύπαρξη των μόνιμων κατοίκων της Παλαιάς Πόλης και ανοίγει πλέον ο δρόμος για την χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης για αυτούς, κάτι που τόσο επίμονα αρνήθηκε σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ζητάει τα μέτρα που αναγγέλθηκαν να έρθουν σε έκτακτο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (σύλλογοι κατοίκων και επαγγελματιών, τροχαία κ.λπ.) προκειμένου να παρθούν οι αποφάσεις που απαιτούνται.     

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!