Quantcast
ÁÑÃÏÓ- ÌÅÃÁËÇ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÊËÅÉÓÔÅÓ ÏÉ ÅÊÊËÇÓÉÅÓ ËÏÃÙ ÊÏÑÏÍÏÉÏÕ. (Eurokinissi-ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ ÂÁÓÉËÇÓ)
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Εκκλησίες: Από 17 Μαΐου συμμετοχή των πιστών στις λειτουργίες

Στο διάγγελμα, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στις εκκλησίες και την άρση των περιορισμών, λέγοντας πως από τις 17 Μαΐου οι λειτουργίες θα μπορούν να γίνονται με συμμετοχή των πιστών, ωστόσο με αυστηρούς κανόνες.

Το σχέδιο της σταδιακής άρσης των έκτακτων μέτρων για τον κοροναϊό παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, έκανε ειδική αναφορά στις εκκλησίες και την άρση των περιορισμών, λέγοντας πως από τις 17 Μαΐου οι λειτουργίες θα μπορούν να γίνονται με συμμετοχή των πιστών, ωστόσο με αυστηρούς κανόνες. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, υποστήριξε πως «δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους». Στη συνέχεια, ανακοίνωσε πως «από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 11 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες». Στο σημείο αυτό, ωστόσο, έκανε λόγο για αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!