Quantcast
Διεθνή νέαΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στην Αλβανία: Θρίλερ στη Χειμάρρα, προηγείται ελαφρώς ο Μπελέρης

Δημοτικές εκλογές σημειώθηκαν χθες το βράδυ (14/5) στην Αλβανία, υπό τη σκιά της σύλληψης τριών Ελλήνων ομογενών, μεταξύ άλλων και του υποψήφιου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος του MCN TV, Λέοναρντ Μίτρο, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τόνισε ότι, στις 8 το βράδυ της Κυριακής (14/5) έκλεισαν οι κάλπες, με τα πρώτα αποτελέσματα να κάνουν λόγο για σαρωτική νίκη του Έντι Ράμα, κάτι που όπως επισήμανε, δεν το περίμεναν. Το κόμμα του πρωθυπουργού της Αλβανίας, έχει κερδίσει στους 50 από τους συνολικά 61 δήμους της χώρας, με την αντιπολίτευση να σημειώνει χαμηλές πτήσεις.

 

Εκλογές στην Αλβανία: Εκλογικό «θρίλερ» στη Χειμάρρα

Οπως αναφέρει ο δημοσιογράφος κ. Μίτρο, η καταμέτρηση των ψήφων στην Χειμάρρα έχει ξεκινήσει, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να αναφέρουν για μια απειροελάχιστη μεταξύ των δύο υποψηφίων, του Φρέντυ Μπελέρη και του Γιόργκο Γκόρο (από το κόμμα του Έντι Ράμα), αλλά ακόμη δεν έχουν καταγραφεί τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία αναμένονται αύριο το απόγευμα (16/5).

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, οι εκλογές στην Χειμάρρα πραγματοποιήθηκαν κάτω από ένα καθεστώς πιέσεων, εκφοβισμού και απειλών, όπως καταγγέλλει η πλευρά των ομογενών. Υπήρξαν προβλήματα σε πολλά εκλογικά κέντρα, με πολλούς ψηφοφόρους, να δυσκολεύονται να βρουν το όνομα τους στις λίστες, με πολλές από αυτές να έχουν σκιστεί ή «εξαφανιστεί».

Στη Χειμάρρα έφτασαν και δύο κλιμάκια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, έτσι ώστε να διαφυλάξουν την εγκυρότητα της ψηφοφορίας. Το ένα κλιμάκιο μάλιστα θα παραμείνει και στην διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων.

Διαβάστε ακόμη: Σε Κέρκυρα και Παξούς το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις μωβ μέδουσες

Σύμφωνα με πληροφορίες του αλβανικού μέσου newsbomb.al, ο Φρέντυ Μπελέρη έχει μέχρι στιγμής 1863 ψήφους, ενώ ο αντίπαλός του Γκιόργκο Γκόρο 1858, στις 7 η ώρα το πρωί. Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 17 από τα 36 εκλογικά κέντρα στην Χειμάρρα.

Στους Αγίους Σαράντα στο Φοινίκι, στα πρώτα αποτελέσματα προηγείται ο Λεωνίδας Παπάς, που κατεβαίνει υπό την σκέπη, του δημοκρατικού γκρουπ που διασπάστηκε από τον Σαλί Μπερίσα.

Η σύλληψη Μπελέρη -Οι συνέπειες που μπορεί να έχει

Σύμφωνα με τον κ. Μίτρο, για τα αλβανικά ΜΜΕ, η σύλληψη του Φρέντυ Μπελέρη αλλά και συνεργατών του, έχει επηρεάσει κατά κάποιο τρόπο τα εκλογικά αποτελέσματα στη Χειμάρρα. Η ενέργεια του Ράμα, να δώσει εντολή να συλληφθεί ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος, χαρακτηρίστηκε ανόητη, από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ της γείτονας χώρας, καθώς μπορεί να έχει συνέπειες και για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για την Ελληνική μειονότητα, στην Αλβανία.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!