Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Σκουπίδια, ύδρευση, στάθμευση, λειτουργία δήμου τα βασικά σημεία στην ομιλία του Γιώργου Καρύδη (video)

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση που ξεκίνησε στις 20 30 το βράδυ, του υποψήφιου δημάρχου επικεφαλής της Κερκυραϊκής Συμμαχίας Γιώργου Καρύδη στην πλατεία Ανουντσιάτα.

Ο κ. Καρύδης, στην 40λεπτη τοποθέτησή του ενημέρωσε τους πολίτες για τους στόχους του εφόσον εκλεγεί δήμαρχος, εκμεταλλευόμενος την αυτοδιοικητική του εμπειρία, όντας αντιδήμαρχος. Ως γνώστης των υπαρχουσών αδυναμιών στη λειτουργία του δήμου σήμερα,  των αναγκών των πολιτών σε ποιοτικό νερό, σε λειτουργικές κοινωνικές δομές, σε καθαριότητα κ.α. παρουσίασε το πρόγραμμά του και τους στόχους του. Μεταξύ άλλων, για την καθαριότητα, σημείωσε πως θα εφαρμόσει ένα βιώσιμο και αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ανακύκλωσης, με έμφαση στην ενημέρωση και στη συμμετοχή των πολιτών.  

Το δικαίωμα του ποσίμου νερού ανήκει και στην Κέρκυρα σημείωσε, ανακοινώνοντας πως θα προχωρήσει στην αναπαλαίωση του δικτύου ύδρευσης –  εξαιτίας του οποίου έχουμε απώλεια νερού. «Δρομολογούμε άμεσα την υλοποίηση του έργου της αφαλάτωσης της κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας και για να μην σας κοροϊδέψουν ξανά, δηλώνω πως η δήθεν κατασκευή του έργου των φραγμάτων στην Βόρεια Κέρκυρα εξαρχής είχα πει ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Όμως, κάποιοι υποσχόμενοι αυτό, όπως και αεροδρόμιο στη  Λευκίμμη, έκαναν πολιτικές καριέρες στην Κέρκυρα»

Αναφέρθηκε στο επιβαρυμένο λόγω όγκου οχημάτων, κέντρο της πόλης. Ο κ. Καρύδης ανέφερε πως για  την ανακούφιση του κέντρου της πόλης από το κυκλοφοριακό φόρτο, επιτέλους θα λειτουργήσει τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης, που άγνωστο γιατί, ακόμη δεν έχουν λειτουργήσει, όπως σχολίασε.

«Ταυτόχρονα μεριμνούμε για την πολιτική προστασία του κέντρου της πόλης σε περίπτωση ατυχήματος ή πυρκαγιάς  ώστε να υπάρχει άμεση και ελεύθερη πρόσβαση της πυροσβεστικής και ταυτόχρονα προσπάθεια εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης των μονίμων κατοίκων της παλιάς πόλης. Πολύ σημαντικό, ενισχύουμε την ενδοδημοτική αποκέντρωση της πόλης  σε συνεργασία με τα δημοτικά και τοπικά συμβούλια|.

Γραφειοκρατία: Ταυτόχρονα με δική μας πολιτική ευθύνη θα καταπολεμήσουμε την γραφειοκρατία και θα καλλιεργήσουμε μια διαφορετική νοοτροπία των εργαζομένων στο δήμο ώστε να υπηρετήσουν καλύτερα τον κοινωνικό ρόλο που έχουν. Παράλληλα αξιοποιούμε την ακίνητη περιούσια, αυξάνουμε τους πόρους και διεκδικούμε αυτά που οφείλει το δημόσιο, εξαλείφοντας κάθε σπατάλη και κακοδιαχέιριση με όλα τα οφέλη που θα προκύψουν  να μετακυλίονται   στους δημότες. Καταγράφουμε κοινόχρηστους και δημόσια κτίρια προκειμένου να εκμεταλλευτούν όπου προκύπτει ανάγκη του δήμου.

Αναφορά τέλος έκανε στον εθελοντισμό, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στην επιβαλλόμενη συνειδησιακά ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, στην αναβάθμιση της σχέσης ιονίου πανεπιστημίου και των επιστημόνων της, στην ενίσχυση του αθλητισμού, στη χρήση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στη δημιουργία ασύρματης πρόσβασης για όλους κ.α.

Παρακολουθήστε την τοποθετηση του υποψήφιου Δημάρχου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!