Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Εκτός πόλης μεταφέρονται οι υπηρεσίες τοπικής οικονομίας από το Σαν Τζιάκομο – Οι αντιδράσεις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της δημοτικής αρχής για  για μεταστέγαση των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομίας από το Σαν Τζιάκομο  στη ΔΕ Αχιλλείων στο Βρυώνη, λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου. Άλλωστε για το ζήτημα απάντησε τη Δευτέρα η υπουργός Λ. Μενδώνη σε ερώτηση Βελόπουλου για την επικινδυνότητα του κτιρίου.

Η αντίδραση προέρχεται  από το σωματείο εστίασης διασκέδασης όπου με δελτίο τύπου αναφέρουν τα εξής:

Πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για μεταστέγαση του γραφείου αδειοδοτήσεων από την πόλης της Κέρκυρας στο Δημοτικό Κατάστημα Αχίλλειου, σε απόσταση περίπου 6 χιλιόμετρών από το κέντρο. Θεωρούμε πως μια τέτοια επιλογή θα επηρεάσει αρνητικά την επικοινωνία και την συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των επιχειρήσεων, προκαλώντας επιπλέον αναστάτωση στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που απασχολούν το γραφείο αδειοδοτήσεων έχουν έδρα στο κέντρο της Κέρκυρας, ενώ και οι λοιπές υπηρεσίες (Εφορία, Ασφαλιστικοί Φορείς, Τράπεζες, λογιστικά γραφεία) που εξυπηρετούν τους συναδέλφους βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα, σε περίπτωση ολικής μεταφοράς του γραφείου αδειοδοτήσεων, οποιαδήποτε γραφειοκρατική εργασία που θα χρειάζεται να διατελεί ένας επιχειρηματίας της πόλης, να καταστεί πολλαπλάσια δυσχερέστερη, καθώς η πρόσβαση από και προς το Δημοτικό Κατάστημα Αχίλλειου είναι δύσκολη, και με κυκλοφοριακό πρόβλημα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Θεωρούμε πως η δημιουργία ενός παραρτήματος αδειοδοτήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Αχίλλειου προς εξυπηρέτηση των επαγγελματιών της Μέσης και της Νότιας Κέρκυρας θα ήταν προς όφελος όλων μας, πλην όμως η παντελής αφαίρεση του γραφείου αδειών από το κέντρο της Κέρκυρας θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Θα πρέπει το γραφείο αδειοδοτήσεων να παραμείνει διαθέσιμο και εύκολα προσβάσιμο για τους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους στο κέντρο της πόλης και καλούμε τον Δήμο να επανεξετάσει αυτήν την απόφαση και να διασφαλίσει τη διατήρηση της παρουσίας του γραφείου αδειών στο κέντρο της πόλης για την ευκολία και την καλή λειτουργία των επιχειρήσεων της πόλης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!