Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για τις εξορύξεις πετρελαίου στην Κέρκυρα

Από το 2012, η Ελληνική Πολιτεία σχεδιάζει μεγάλης κλίμακας εξορύξεις πετρελαίου σε όλη την έκταση του Ιονίου Πελάγους. Ως πολίτες έχουμε λάβει μηδαμινή ως μικρή και σε κάθε περίπτωση κατευθυνόμενη ενημέρωση. Μέσω αυτής οι σχεδιασμοί των εξορύξεων παρουσιάζονται ως τετελεσμένοι, αναπόφευκτοι με θετικές μόνο συνέπειες για τη ζωή μας. Είναι όμως έτσι; Η πρωτοβουλία Fossil Free Corfu διοργανώνει μια επιστημονικού χαρακτήρα εκδήλωση η οποία θα αποτελέσει την πρώτη στο νησί μας ανοικτή ενημέρωση-συζήτηση για τα σχέδια και τις επιπτώσεις των εξορύξεων πετρελαίου γύρω από την Κέρκυρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, με ώρα προσέλευσης από τις 19:30, στο Αμφιθέατρο “Νίκος Σβορώνος” του Ιονίου Πανεπιστημίου στο κτήριο Ιστορίας και Αρχειονομίας (Ι. Θεοτόκη 72, Κέρκυρα) και έχει ελεύθερη είσοδο.

Ο σκοπός σύμφωνα με το κάλεσμα

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι Κερκυραίες και οι Κερκυραίοι για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου της Κέρκυρας και των Παξών, τις επιπτώσεις των εξορύξεων στο θαλάσσιο περιβάλλον, τις οικονομικές επιπτώσεις για τα νησιά του Ιονίου πελάγους καθώς επίσης το οικονομικό ρίσκο για την τοπική κοινωνία, την κλιματική αλλαγή αναφορικά με τα ορυκτά καύσιμα και την αναγκαιότητα αλλαγών στον ενεργειακό τομέα. Την παραπάνω γενική θεματολογία θα αναπτύξουν ειδικοί εισηγητές με την υποστήριξη των περιβαλλοντικών οργανώσεων Greenpeace Greece και WWF Hellas. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι πρωτοβουλιών πολιτών ενάντια στις εξορύξεις από όμορες περιοχές οι οποίοι θα μεταφέρουν την εμπειρία και τα αποτελέματα από την κινηματική δράση στον Τόπο τους. Ευχή μας είναι να παραστούν προσωπικότητες του πνευματικού κόσμου της Κέρκυρας, εκπρόσωποι ενδιαφερόμενων φορέων και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης (νυν και επόμενοι), οι οποίοι θα διαχειριστούν το μέλλον μας αναφορικά με το σημαντικό αυτό θέμα. Για όλους τους υπόλοιπους είναι καλό να ενεργοποιηθούμε με βάση τη γνώση, την αγάπη προς το νησί μας και το κοινό καλό έχοντας στο μυαλό μας τη ρήση «Καιρόν γνώθι» (=Να γνωρίζεις τι γίνεται στην εποχή σου) του Πιττακού του Μυτιληναίου [650-570 π.Χ.], ενός από τους επτά σοφούς της Αρχαιότητας. Πρωτοβουλία πολιτών για μια Κέρκυρα ελεύθερη ορυκτών καυσίμων -Fossil Free Corfu- Ώρα 19:30

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!