Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Εντυπωσιακές φωτό: Οι έφιπποι με παραδοσιακές στολές

Η φετινή παρέλαση για την 25η Μαρτίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, θα είναι διαφορετική και ιστορική.

Με διεθνείς διαστάσεις, με εκπροσώπους των τριών δυνάμεων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ελληνική επανάσταση, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία να βρίσκονται στην εξέδρα των επισήμων και τη συμμετοχή τμημάτων από τις συμμαχικές δυνάμεις καθώς μαζί με τα ελληνικά θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, στους εορτασμούς συμπεριλαμβάνεται δρώμενο με έφιππο ντυμένο Εύζωνα που, κρατώντας τη γαλανόλευκη, να προπορεύεται ομάδας έφιππων, οι οποίοι φορούν στολές που ξεκινούν από την εποχή της Επανάστασης με τη φουστανέλα μέχρι τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τους έφιππους, μάλιστα, πλαισιώνουν ομάδες ατόμων που φορούν παραδοσιακές στολές από τον Πόντο και την Θράκη μέχρι την Κρήτη, ενώ στα πλάνα διακρίνεται και ένα πεζοπόρο τμήμα που αποτελεί την αναβίωση του ιστορικού Ιερού Λόχου του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Δείτε φωτογραφίες από τις προετοιμασίες της παρέλασης:

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!