Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Εντυπωσιακός ανεφοδιασμός μαχητικών Rafale πάνω από την Ζάκυνθο (pics-video)

 

Ολοκληρώθηκε χθες η άσκηση “Σκύρος 2021”, στην οποία πήραν μέρος και τα 4 Γαλλικά μαχητικά Rafale, τα οποία σταθμευσαν στην Τανάγρα.
Στα σενάρια της άσκησης περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, εικονικές αερομαχίες ανάμεσα στα Rafale και τα ελληνικά μαχητικά, ασκήσεις προσβολής ή προστασίας ναυτικών μονάδων, καθώς και επιχειρήσεις προσβολής χερσαίων στόχων. Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροναυτικών επιχειρήσεων, που θα διεξαχθούν ημέρα και νύχτα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Στην άσκηση, εκτός των γαλλικών Rafale, πήραν μέρος ελληνικά Mirage 2000 και F-16, μονάδες επιφάνειας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και δύο μεταγωγικά Α400Μ Atlas και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Τα γαλλικά και τα ελληνικά μαχητικά πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις συνεκπαίδευσης σε περιοχές του Ιουνίου και του Αιγαίου, ενω πάνω από τη Ζάκυνθο, τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, Mirage και F-16 ανεφοδιάστηκαν με καύσιμα στο αέρα από το αεροσκάφος Α330 Phenix.

Πηγή: imerazante.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!