Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Εν αναμονή της οριστικής απόφασης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σολάρι

Εν αναμονή της  δημοσιοποίησης από την  Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας της απόφασης  για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Σολάρι.

Ήδη η Τροχαία Κέρκυρας έχει αποστείλει την δική της πρόταση, ενώ υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα αυτό έχουν προηγηθεί δύο συσκέψεις στα γραφεία της ΠΕ Κέρκυρας. Η πρώτη στις 19 Μαΐου στην οποία συμμετείχαν εκτός της αντιπεριφερειάρχου Κέρκυρας & εκείνου  των Τεχνικών Έργων, εκπρόσωποι  του ΕΚΑΒ, του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, της AOCTA, του Συλλόγου Τουριστικών Λεωφορείων και  των κατοίκων και  επιχειρηματιών της περιοχής, ενώ παραβρέθηκαν και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η δεύτερη έγινε την περασμένη Παρασκευή (30/7/21)  με την συμμετοχή του Αστυνομικού Διευθυντή & του Διευθυντή της Τροχαίας.

 Οι προτάσεις

Όπως ήταν αναμενόμενο η Τροχαία Κέρκυρας επισήμανε τον Κώδικα Οδική Κυκλοφορίας, όπου σύμφωνα με το άρθρο 34 απαγορεύει την στάθμευση στις  οδούς ταχείας κυκλοφορίας (όπως είναι χαρακτηρισμένη η Εθνική οδός Παλαιοκαστρίτσας), εκτός των χώρων στάθμευσης, που καθορίζονται με σήμανση. Επίσης απαγορεύεται η στάθμευση στις περιπτώσεις, που δημιουργείται εξ αυτών κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας. Δηλαδή με λίγα λόγια επισημάνθηκε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία απαγορεύεται ολοσχερώς η στάθμευση (εκτός από τους χώρους εκείνους, που υπάρχει ειδική σήμανση, που την επιτρέπει) . 

Από την πλευρά τους, οι τουριστικοί φορείς εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το μείζον κυκλοφοριακό πρόβλημα, που δημιουργούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, το οποίο επιτείνεται και γίνεται «βασανιστικό» την περίοδο της τουριστικής αιχμής. Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής έθεσαν το θέμα της ανυπαρξίας χώρων στάθμευσης, ενώ οι καταστηματάρχες εξέφρασαν την αγωνία τους, για το πως θα λειτουργήσουν χωρίς πάρκινγκ οι επιχειρήσεις τους,  ιδίως σε μία περίοδο, που έχουν πληγεί οικονομικά. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς δεν έχει λείψει η δημοσιοποίηση παρατηρήσεων  για το πως έχουν δοθεί κατά το παρελθόν άδειες κόμβων, καθώς και άδειες λειτουργίας επιχειρήσεων στην περιοχή.

Το νέο μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί σταδιακά και να ξεκινήσει η αναγκαία σηματοδότηση, ενώ θα υπάρχει και παρουσία της τροχαίας για την ενημέρωση των οδηγών αλλά και την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Η μακροπρόθεσμη λύση για την οριστική αντιμετώπιση του θέματος περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων στάθμευσης κοντά στο καθολικό νεκροταφείο.

 Στα σκαριά δύο χώροι στάθμευσης

Ήδη δρομολογείται λύση με την κατασκευή δύο χώρων στάθμευσης , έναν από την δεξιά και έναν από την αριστερή πλευρά της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας στην περιοχή Σολάρι. Από τη μία πλευρά αναμένεται η επισημοποίηση της σύμφωνης γνώμης της Καθολικής Αρχιεπισκοπής για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΠΙΝ, προκειμένου να κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης σε οικόπεδο όμορο του Καθολικού Νεκροταφείου. Ενώ, από την άλλη πλευρά του δρόμου αναμένεται αντίστοιχη απόφαση των Αδελφάτων του Δήμου. Οι χώροι στάθμευσης θα προβλέπουν χωρητικότητα περίπου 100 αυτοκινήτων έκαστος, ενώ η διαχείριση τους, θα γίνεται από τους ιδιοκτήτες (Καθολική Αρχιεπισκοπή & Αδελφάτα αντίστοιχα).

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!