Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Εορταστική βραδιά-παρουσίαση βραβείων στο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών – Ανδρέας Κάλβος

Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών – Ανδρέας Κάλβος διοργάνωσε μια εορταστική βραδιά για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς κατά την οποία παρουσίασε σε μαθητές, συναδέλφους, γονείς και τοπικές αρχές τα Προγράμματα και τα Βραβεία του.

Πιο συγκεκριμένα:

– Ετικέτα ποιότητας e-Τwinning του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + “Heritages en dialogue”
– Συμμετοχή στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2023 και 1ο Βραβείο στην κατηγορία Α1με θέμα “Μουσείο Αξιοπερίεργων Εκθεμάτων”
– Συμμετοχή στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η Εκπαίδευση και ξεριζωμός του Ελληνισμού» και βραβείο στην κατηγορία του.
-Συμμετοχή και 2ο βραβείο στον πανελλαδικό διαγωνισμό του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Ορίζοντες» υπό την Αιγίδα του Δήμου Βόλου (Αντιδημαρχία Τουρισμού) και σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ και την υποστήριξη της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας με τίτλο: «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ». Ο διαγωνισμός εστίαζε στη δημιουργία ενός λευκώματος έντυπης μορφής με πυρήνα τους παραδοσιακούς χορούς των τόπων προέλευσης των μαθητών και ποικίλο υλικό. Έτσι, ο χορός ως όχημα μιας διεθνούς γλώσσας επιχειρεί να δημιουργήσει έναν χώρο συνάντησης και συνεργασίας όλων των μαθητών καθώς αποτελεί μέσο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης αφού προωθεί την δυνατότητα της μη λεκτικής επικοινωνίας.
– Συμμετοχή στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό που διεξήγαγε το Ίδρυμα Ωνάση με σκοπό να κάνει γνωστό το έργο και τη ζωή του Γιαννούλη Χαλεπά και το 3ο βραβείο στην κατηγορία ψηφιακή αφήγηση (video animation) με τίτλο: «Τα αγάλματα μιλάνε».
– Συμμετοχή στους αγώνες volley που έλαβαν χώρα στην Αχαράβη μεταξύ των σχολείων Βόρειας Κέρκυρας. Η ομάδα των αγοριών κέρδισε την πρώτη θέση και των κοριτσιών την τρίτη.
– Παρουσίαση του τρέιλερ της ταινίας “Οι θάλασσες του Ανδρέα”. Το σχολείο σε συνεργασία με φοιτητές του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας πραγματοποίησε την δημιουργία μεγάλου μήκους ταινίας με θέμα τη ζωή και το έργο του Ανδρέα Κάλβου. Η ταινία είχε στόχο να γνωστοποιήσει το έργο του μεγάλου μας ποιητή και να φωτίσει όλες τις άγνωστες πτυχές της δράσης του. Ως ηθοποιοί, συμμετείχαν μαθητές απ’ όλες τις τάξεις του σχολείου, μεγάλο πλήθος εκπαιδευτικών και φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου κι επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων.
-Αποχαιρετιστήρια τελετή προς τιμή του απερχόμενου Διευθυντή κ. Χαράλαμπου – Κίμωνα Αρβανιτάκη μετά από 10ετή θητεία στο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών – Ανδρέας Κάλβος.

“Τα έργα των μαθητών τα οποία διακρίθηκαν είναι προσβάσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου, στο κανάλι του Γυμνασίου Αμφιπαγιτών – Ανδρέας Κάλβος στο YouTube και στο Facebook.Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές και τους γονείς για την συνεργασία και την συμμετοχή χωρίς την οποία κανένα από τα παραπάνω δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.
Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι” αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!