Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

Επίσκεψη Πολωνών Εκπαιδευτικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας

Ανταλλαγή Εμπειριών στο Πλαίσιο δραστηριότητας Job Shadowing Erasmus+

 

Η εκπαίδευση είναι μια διαδικασία διαρκούς αναβάθμισης, που απαιτεί διαρκή επιμόρφωση και ανταλλαγή γνώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου 2023, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό πέντε εκπαιδευτικούς από τo Δημοτικό σχολείο im Jana Pawla IIστη Βαρσοβία της Πολωνίας, υλοποιώντας δραστηριότητα Job Shadowing προγράμματος Erasmus+.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Πολωνοί εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες παρακολούθησης, ανταλλαγής εμπειριών και συνεργασίας με το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας.

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης περιλάμβαναν:

-παρακολούθηση μαθημάτων σε διάφορες τάξεις

-συναντήσεις με το εκπαιδευτικό προσωπικό για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών

-συμμετοχή σε συναντήσεις με τους μαθητές για προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης

 

Οι εκπαιδευτικοί από την Πολωνία εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη φιλοξενία και την ευγένεια που συνάντησαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, καθώς και την επιθυμία τους να διατηρήσουν τους δεσμούς της συνεργασίας και να συνεχίσουν τις ανταλλαγές γνώσεων και εμπειριών.

Η επίσκεψη των Πολωνών εκπαιδευτικών ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την προώθηση της διαπολιτισμικότητας, την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης και τη διεθνή συνεργασία. Αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για την ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών και προσεγγίσεων, στα πλαίσια διακρατικών συνεργασιών που προωθεί το πρόγραμμα Erasmus+ που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτικούς από την Πολωνία για την αξιόλογη συμβολή τους στο εκπαιδευτικό περιβάλλον του σχολείου.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!