Quantcast
ΕΚΚΛΗΣΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του Καθολικού Αρχιεπίσκοπου π. Γεώργιου στο Ιατρείο Κερκύρας

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας π. Γεώργιος Αλτουβάς επισκέφθηκε το Ιατρείο Κερκύρας, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Δρ. Μαρία Μάνδυλα – Κουσουνή, την Πρόεδρο της Επιτροπής Φιλανθρώπων του Ιατρείου κα. Αλίκη Ρουβά και μέλη του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η Ιατροχειρουργική Εταιρεία της Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1897 και είναι μία από τις αρχαιότερες επιστημονικές εταιρείες στον ελληνικό χώρο. Ο Αρχιεπίσκοπος, επιθυμώντας να ενημερωθεί για την ιστορική της διαδρομή και το έργο της, ξεναγήθηκε στο χώρο και ενημερώθηκε για το πλούσιο παρελθόν της Εταιρείας, τις σημαντικές προσωπικότητες που εργάστηκαν εθελοντικά για την μελέτη, πρόληψη, αντιμετώπιση και ανακούφιση διαφόρων παθήσεων, για τον ασίγαστο αγώνα τους για την προαγωγή της Ιατρικής επιστήμης στην Κέρκυρα και για τη δημιουργία ενός Σταθμού Πρώτων Βοηθειών, για την παροχή περίθαλψης κυρίως στους απόρους. Ενημερώθηκε για την κοινωνική της παρουσία και την ανάληψη πρωτοβουλιών στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και για τις ποικίλες δράσεις, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, τον πολιτισμό και την τοπική κοινωνία.

Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε, αυτό το όραμα που φλέγει τις καρδιές της Προέδρου, των μελών και των συνεργατών της Ιατροχειρουργικής και του Ιατρείου, να παραμείνει ζωντανό, να αγκαλιαστεί από ακόμα μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας και να αναγνωρισθεί και να εκτιμηθεί ανάλογα από τις αρμόδιες αρχές, καθώς η συμβολή της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας στην κοινωνική συνοχή και προσφορά, αλλά και στην προαγωγή του εθελοντισμού, αποτελεί απόδειξη χριστιανικής αγάπης και πολιτισμού.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!