Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Επερώτηση Σπ. Σπύρου με θέμα: Αναβάθμιση των παλιών δικαστηρίων Κέρκυρας για την στέγαση των υπηρεσιών της ΠΙΝ

Επερώτηση υποβάλλει προς την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, ο επικεφαλής της παράταξης ΙΟΝΙΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Σπύρος Σπύρου σε σχέση με την αναβάθμιση του πρώην δικαστικού μεγάρου προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Η επερώτηση

Οι ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι μεγάλες και γνωστές επί χρόνια. Η παραχώρηση του παλιού Δικαστικού Μεγάρου έδωσε την προοπτική μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας σε δημόσιο και όχι ενοικιαζόμενο κτήριο. Έτσι, με ενέργειες οι οποίες ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της δικής μας θητείας στην ηγεσία της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από το 2012 είχε εξασφαλιστεί πίστωση 835.000 ευρώ προκειμένου το κτήριο να ανακατασκευαστεί και εκσυγχρονιστεί. Στις 15 Απριλίου 2014 το έργο δημοπρατήθηκε και στη συνέχεια συμβασιοποιήθηκε και άρχισε η εκτέλεσή του. Μέσα από πρόγραμμα εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του πρώην Δικαστικού Μεγάρου και προχώρησαν οι σχετικές εργολαβίες. Έχουν μεσολαβήσει δύο περιφερειακές περίοδοι και σήμερα βρισκόμαστε στην τρίτη κατά σειρά και το έργο δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται σύντομα. Μία εργολαβία η οποία αφορά τους εξωτερικούς χώρους βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ αναμένεται να ακολουθήσει αυτή του εξοπλισμού.

Ερωτάσθε:

-Πότε ξεκινάει η νέα εργολαβία που αφορά στους ελαιοχρωματισμούς και την αναβάθμιση του εξωτερικού χώρου;

-Έχει ολοκληρωθεί η εργολαβία εκτέλεσης του έργου του εσωτερικού του κτηρίου;

-Προβλέπονται αλλαγές στο έργο που ήδη έχει εκτελεστεί; Αν ναι, έχει υπολογιστεί το γεγονός ότι αυτό θα επιφέρει νέες καθυστερήσεις ολοκλήρωσής του;

-Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού των γραφείων και του χώρου του Περιφερειακού Συμβουλίου;

Σημειώνουμε ότι αν ο χρόνος δεν επαρκεί για την απάντηση στην συγκεκριμένη επερώτηση, παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!