Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Επιπλέον 16 εκατ. € σε 1.247 επιχειρήσεις στα Ιόνια λόγω covid

Αναρτήθηκαν οι πίνακες χρηματοδότησης της Β’ φάσης της ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid19.

Aναλυτικά, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου υπέγραψε την Τετάρτη την αποδοχή του πρακτικού για τις νέες χρηματοδοτήσεις μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 ύψους 16 εκατ. Ευρώ.

Η απόφαση αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: ΨΥ107ΛΕ-90Γ) 17/11/21 με Α.Π.: ΟΙΚ. 2767 και αφορά επιχειρήσεις τριτογενούς τομέα-εμπορίου/υπηρεσίες, τουρισμού/ εστίαση, πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Γιώργο Στασινόπουλο, “μετά από μεθοδική και σκληρή δουλειά, άμεσα διασφαλίζουμε το σύνολο των χρημάτων, ώστε να υπογραφεί η απόφαση ένταξης των 1.247 επιπλέον επιχειρήσεων. Μετά την απόφαση αυτή θα μπορούν να υποβάλλουν στον Ειδικού Φορέα (ΕΦΕΠΑΕ) αίτηση για την καταβολή της επιχορήγησης. Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των εργαζομένων του ΕΦΕΠΑΕ για την αμεσότητα του και την αγαστή συνεργασία. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω την Γενική Διευθύντρια της Διαχειριστικής κ. Μάγδα Πετροπούλου και ιδιαίτερα τον Προϊστάμενο ΠΕΠ και αναπληρωτή Διευθυντή κ. Βασίλη Αϊβαλή. Είμαστε σε συνεχή και καθημερινή επικοινωνία και διαπιστώνουμε ότι ο φορέας είναι έτοιμος, μετά την απόφαση ένταξης από την Περιφερειάρχη μας, να δεχτεί τα αιτήματα καταβολής”.

 2.300 οι επιχειρήσεις που ωφελούνται στα Ιόνια

Συνολικά μετά και τη Β’ φάση υπολογίζεται να ωφεληθούν πάνω από 2300 επιχειρήσεις, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το ⅓ των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που υπέβαλαν αίτηση, ποσοστό κατά πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο πρόγραμμα άλλων Περιφερειών, εξηγεί ο κ. Στασινόπουλος. “Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και στο μέλλον να ενισχύουμε εμπράκτως τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας, ώστε να τις οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας”, κατέληξε στη δήλωσή του.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

φωτο πανω: Από την συνάντηση στην Πάτρα με τον κ. Βασίλη Αϊβαλή, Προϊστάμενο ΠΕΠ και Αναπληρωτή Διευθυντή της Διαχειριστικής

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!