Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Επιστολή Ποζίδη σε Ν. Μουζακίτη για τα δικαιώματα των ανεξάρτητων συμβούλων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ι.Ν.

Περί των δικαιωμάτων που έχουν οι ανεξάρτητοι περιφερειακοί σύμβουλοι στα αντίστοιχα τέτοια συμβούλια ανά τη χώρα αλλά και στων Ιόνιων Νησιών, μιλάει στη σχετική του επιστολή που απέστειλε ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Ποζίδης στον πρόεδρο του σώματος Νίκο Μουζακίτη, με την οποία αναφέρει πως στο “κενό” κανονισμού ο πρόεδρος είναι εκείνος που θα πρέπει να διαφυλάξει τα δικαιώματα όλων των συμβούλων και όχι μόνο της πελιοψηφούσας παράταξης.

 

Η επιστολή Ποζίδη

Η αντιμετώπιση των ανεξάρτητων συμβούλων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Κύριε πρόεδρε,

Επικαλούμενος την ενημέρωση που είχατε «από άλλους προέδρους περιφερειακών συμβουλίων» ανακοινώσατε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε εμένα και στο σώμα ότι η δική σας ερμηνεία – άποψη είναι ότι ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, επειδή δεν υπάρχει πρόβλεψη στον κανονισμό, είναι απλά σύμβουλος, χωρίς επιπλέον δικαιώματα και δυνατότητες έκφρασης στο όργανο.

Αντιπαρέρχομαι προς το παρόν τη διαρκή επίκλησή σας σε κάποιους προέδρους συναδέλφους σας και την υπό αμφισβήτηση νομική, διοικητική και πολιτική αξιοπιστία της άποψής τους (πιστεύω ότι και αυτοί επικαλούνται εσάς στα συμβούλιά τους, γιατί έτσι βολεύει τον κύκλο των εφήμερων σκοπιμοτήτων σας) και σας ενημερώνω και γραπτά ότι αποτελεί δική σας ευθύνη και υποχρέωση να αποκαταστήσετε τις παραλείψεις του κανονισμού και να διασφαλίσετε την ομαλή και δημοκρατική πολιτική λειτουργία όλων των μελών του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κανονισμός, που με δική σας επίμονη πρόταση, ψήφισε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, με διαδικασία που ανασύρει πολλές βάσιμες αμφισβητήσεις, και ενώ ήταν δεσμευτικός και «Πρότυπος» για το όργανο ξαφνικά και ανεμπόδιστα ενσωματώσατε μόνο όσες προτάσεις σας βόλευαν, ρυθμίζει τη λειτουργία των παρατάξεων και τον τρόπο έκφρασης των μελών της αποστερώντας (επειδή δεν προέβλεψε την ιδιότητα αυτή) από τα ανεξάρτητα μέλη αυτονόητα δικαιώματα. Ενώ οι παρατάξεις εκφράζονται μέσω των επικεφαλής, των εισηγητών τους και των μελών τους γνωμοδοτείτε αυθαίρετα ότι οι ανεξάρτητοι έχουν περιορισμένα δικαιώματα, χωρίς αυτό να αναφέρεται ή να προκύπτει από πουθενά! Άλλο είναι η δική σας ερμηνεία και άλλο η ανάγκη να κατοχυρωθεί η δημοκρατία και η πολυφωνία σε ένα συλλογικό όργανο. Δυστυχώς καταφέρνετε αυτά τα δύο να μη βρίσκονται σε αντιστοιχία.

Κύριε Πρόεδρε,

Εσείς πρέπει να κατοχυρώσετε την πολιτική λειτουργία και του τελευταίου μέλους του συμβουλίου, εσείς είστε πρόεδρος όλων των μελών και όχι της πλειοψηφίας  και όσων σας ψήφισαν, εσείς έχετε υποχρέωση να κατοχυρώσετε τη φωνή και την άποψη και των 41 μελών του συμβουλίου.

Επειδή, λοιπόν, η εναρμόνιση της λειτουργίας του συμβουλίου στις νέες συνθήκες δεν αποτελεί δική μου διεκδίκηση ή ευθύνη, αλλά δική σας παρακαλώ να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκαταστήσετε το μεγάλο έλλειμμα της ανυπαρξίας αναφοράς στα δικαιώματα και στις δυνατότητες έκφρασης των ανεξάρτητων περιφερειακών συμβούλων και να με ενημερώσετε εγγράφως.

 

 

 

Παναγιώτης Ποζίδης

Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος

Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!