Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Επιστολή της εκπαιδευτικού Β.Πολυμέρη στην Μ. Υδραίου για το “αξιοθρήνητο” Γηροκομείο Κέρκυρας

Επιστολή στην δήμαρχο Κ. Κέρκυρας Μ. Υδραίου απέστειλε η εκπαιδευτικός Βασιλική Πολυμέρη προκειμένου να διαμαρτηυθεί για την αξιοθρήνητη, όπως ητ χαρακτηρίζει, κατάσταση του Γηροκομείου της Κέρκυρας και να της εκφράσει μια σειρά απορίες της σε σχέση με τη στέγαση των ανθρώπων της 3ης ηλικίας που έχουν ανάγκη μια τέτοιας δομής.
 
Η επιστολή
 
Αξιότιμη κυρία Υδραίου,
αποφάσισα να συντάξω ένα σύντομο μήνυμα για να σάς εκφράσω την απορία μου και την απογοήτευσή μου σε σχέση με το Γηροκομείο της πόλης μας.
Πρόκειται για έναν αξιοθρήνητο χώρο εντελώς ακατάλληλο για ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Πιο συγκεκριμένα, ιατρός που το επισκέφθηκε για ασθενή έφριξε με την κατάσταση της έλλειψης καθαριότητας που επικρατούσε και ζήτησε να απολυμάνουν το τραπέζι τουλάχιστον που θα τοποθετούσε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Κτιριακά είναι ένα ερείπιο και η θέση του αναγκάζει τους ηλικιωμένους στην εξορία ενός χώρου που δεν έχουν πρόσβαση πουθενά.
Η απορία μου είναι σαφής. Αφού υπάρχουν πάρα πολλά κτίρια από τα αδελφάτα στην διάθεση του Δήμου και κοντά στην πόλη ή εντός πόλεως γιατί δεν αξιοποιείτε κάποιο από αυτά??
Θεωρώ ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αντικατοπτρίζεται στον τρόπο που μεταχειρίζεται τους ηλικιωμένους της και στην περίπτωση της Κέρκυρας δεν μπορούμε να δηλώνουμε περήφανοι για αυτό.
Σάς παρακαλώ ιδιαιτέρως ως πολίτης ενός προνομιούχου τόπου με κτίρια υπέροχης αρχιτεκτονικής καλαισθησίας και με κάποια ευθιξία σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας να λάβετε σοβαρά υπόψη την αξιοπρεπή διαβίωση των παλαίμαχων της ζωής. Τούς αξίζει κάτι καλύτερο.
Με εκτιμηση
Πολυμέρη Βασιλική
Εκπαιδευτικός
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!