Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών για τις Γυναίκες στην Πολιτική

Με επιτυχία διεξήχθη την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και αφορούσε:”Γυναίκες στην Πολιτική”, όπου πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με την πλατφόρμα zoom, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα.

 Ομιλήτριες ήταν: η Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής ΕΛΚ, η Στέλλα Μπίζιου, Βουλευτής Λάρισας, η Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και η Μερόπη Υδραίου, Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Οι τέσσερεις αιρετές γυναίκες από διαφορετικές πολιτικές θέσεις η καθεμία, μίλησαν για την πορεία τους στα κοινά, όπου την ξεκίνησαν από πολύ μικρή ηλικία. Αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στη διαδρομή τους, ενώ η Μαρία Σπυράκη ζωντανά από τις Βρυξέλλες τόνισε πως οι γυναίκες καταλαμβάνουν λιγότερες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας προέτρεψαν τις νέες γυναίκες και τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση, κάτι που έχει ανάγκη η κοινωνία, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της βίας κατά των γυναικών, όπως και οι ανισότητες που υπάρχουν σε πολλούς χώρους, πλην της πολιτικής.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η δημοσιογράφος Μαριλένα Γυφτέα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), Νεκτάριος Καλαντζής.

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!