Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΕΠΣΚ: Στις 31 Αυγούστου οι κληρώσεις των τοπικών

Η ΕΠΣ Κέρκυρας ανακοίνωσε ότι η κλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης 31 Αυγούστου 2022.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί, παρουσία εκπροσώπων από όλα τα σωματεία, που παίρνουν μέρος στις τοπικές διοργανώσεις, στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, που βρίσκεται δίπλα από το κτήριο του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ στο ΕΑΚΚ. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση την ίδια ημέρα θα γίνει ενημέρωση-παρουσίαση της νέας διαδικασίας πληρωμής των δελτίων, γιαυτό και επισημαίνει ότι η παρουσία όλων των σωματείων  είναι απαραίτητη. Στην κληρωτίδα των πρωταθλημάτων θα μπουν συνολικά 32 ομάδες (14 στην Α΄κατηγορία & 18 στην Β), ενώ 26 σε εκείνη του κυπέλλου.

Οι συμμετοχές & το σύστημα στα πρωταθλήματα Α & Β ΕΠΣΚ

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΠΣΚ άλλαξε φέτος τις επωνυμίες των τοπικών κατηγοριών, η Α1 έγινε Α κατηγορία & η Α μετονομάστηκε σε Β΄κατηγορία. Σύμφωνα με την προκήρυξη φέτος θα ισχύσουν δύο κατηγορίες για τα τοπικά πρωταθλήματα (Α & Β), ενώ από του χρόνου οι κατηγορίες θα γίνουν τρεις (Α -Β-Γ ΕΠΣΚ).

Α ΕΠΣΚ

Στην Α΄κατηγορία από τις 14 ομάδες, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής δήλωσαν 13, αφού ο Αστέρας Λιαπάδων δεν θα πάρει μέρος στις τοπικές ανδρικές διοργανώσεις της ΕΠΣΚ . Την θέση του Αστέρα στην Α κατηγορία θα κληθεί να πάρει η ΑΕ Φαιάκων, που ήταν πρώτη επιλαχούσα στα play off ανόδου της σεζόν 2021-22, η διοίκηση της οποίας ωστόσο έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να ανέβει κατηγορία. Εάν τελικά εμείνει σε αυτή την απόφαση, τότε η ΕΠΣΚ θα προτείνει άνοδο στον ΠΑΟ Σφακιανάκη, που έπεται στην κατάταξη. Οι ομάδες, που θα μπουν στην κλήρωση για το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΚ είναι:  ΟΦΑΜ-ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ-ΑΟ ΠΑΞΟΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΑΟ ΚΑΒΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ- ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ- ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ-ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ-ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ & πιθανότατα ΠΑΟ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ. Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022.

Β ΕΠΣΚ

Στην Β κατηγορία εκτός από τις ομάδες, που είχαν πάρει μέρος στο περσινό πρωτάθλημα,  δικαίωμα συμμετοχής έχει και οποιοδήποτε άλλο σωματείο είναι μέλος της ΕΠΣ Κέρκυρας. Συνολικά φέτος δήλωσαν συμμετοχή 19 σωματεία:  ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ-ΠΑΟ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΦΡΑΣ-ΔΙΑΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ-ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΤΥΛΑΣ- ΑΠΣ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ-ΑΕ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΑΠΣ ΘΥΕΛΛΑ-ΑΕ ΚΑΝΟΝΙΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ.ΔΕΚΑ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΩΡΑΪΤΙΚΩΝ-ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ- ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ-ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΕΣ. Με δεδομένο ότι μία εκ των ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ-ΠΑΟ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ θα προβιβαστεί στην Α΄κατηγορία, στην Β΄θα αγωνιστούν τελικά 18 ομάδες. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των εννέα ομάδων έκαστος, που θα κατανεμηθούν με γεωγραφικά κριτήρια. Η σέντρα έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου 2022.

Ποιες ομάδες συμμετέχουν στο κύπελλο

Ως γνωστό, η ΕΠΣΚ αποφάσισε από φέτος ο θεσμός του κυπέλλου να φέρει την επωνυμία “Σταύρος Σαββανής”, για να τιμάται η μνήμη  του προσφάτως εκλιπόντος πρώην προέδρου της ΕΠΣ Κέρκυρας. Στο τοπικό κύπελλο υποχρεωτικά συμμετέχουν τα σωματεία μέλη της ΕΠΣΚ, που αγωνίζονται στην Γ΄Εθνική κατηγορία και στην Α τοπική. Ενώ, προαιρετικά όποια σωματεία θέλουν από την Β΄κατηγορία. Ειδικότερα για φέτος στο τοπικό κύπελλο δεν θα πάρει μέρος ο Αστέρας Πετριτή, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στην Γ΄Εθνική. Κι αυτό γιατί ως κυπελλούχος Κέρκυρας την περίοδο 2021-22 μετέχει στο κύπελλο Ελλάδας, που διοργανώνει η ΕΠΟ. Επομένως δεν μπορεί να συμμετέχει σε δύο ίδιους θεσμούς.

Αντίθετα η ΑΕ Λευκίμμης, που αγωνίζεται επίσης στη Γ΄Εθνική, θα είναι στην κληρωτίδα της ερχόμενης Τετάρτης. Αναλυτικά στο κύπελλο “Σταύρος Σαββανής” δήλωσαν συμμετοχή: ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ-ΟΦΑΜ-ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ-ΑΟ ΠΑΞΟΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΑΟ ΚΑΒΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ- ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ- ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ-ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ-ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ-ΠΑΟ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ-ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ- ΑΠΣ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ-ΑΕ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- ΑΕ ΚΑΝΟΝΙΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ.ΔΕΚΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΩΡΑΪΤΙΚΩΝ- ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ-ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΕΣ.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ  “ΣΤ.ΣΑΒΒΑΝΗΣ”
Οι 26 ομάδες, που δήλωσαν συμμετοχή στην Α΄ φάση θα αγωνιστούν σε μεταξύ τους νοκ -αουτ αγώνες, που θα προκύψουν μετά από κλήρωση. Οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν σε δύο δόσεις,  το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17-18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24-25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. Εάν στην κλήρωση, κληρωθεί ομάδα ανώτερης κατηγορίας με κατώτερης κατηγορίας τότε γηπεδούχος ορίζεται η ομάδα της κατώτερης κατηγορίας. Β ΦΑΣΗ: Στη συνέχεια μετά την πρώτη φάση οι ομάδες, που θα προκριθούν κατατάσσονται σε 2 ομίλους με γεωγραφικά
κριτήρια. Στην φάση των ομίλων όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους με διπλούς αγώνες.
Γ΄ΦΑΣΗ: Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου που θα προκριθούν θα αγωνιστούν σε μεταξύ τους διπλούς αγώνες με το σύστημα χιαστή, ο πρώτος του α ομίλου με τον δεύτερο του β ομίλου και ούτω καθεξής. Ο ΤΕΛΙΚΟΣ θα διεξαχθεί σε έδρα, που θα ορίσει η ΕΠΣΚ. Υπενθυμίζουμε ότι σε όλους τους διπλούς νοκ- άουτ αγώνες το εκτός έδρας γκολ δεν λαμβάνεται υπόψη και ισχύει ο αριθμός των τερμάτων.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!