Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Εργατικό Κέρκυρας: Όχι στις απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ

«Τις προηγούμενες μέρες, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να πάρει μέτρα στήριξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που χρόνια τώρα δίνουν ένα μεγάλο αγώνα, παρέδωσε με «τελεσίγραφο» ένα σχέδιο-καρμανιόλα με το οποίο προτίθεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στον Φλεβάρη και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντας τους από τον οικισμό που διαμένουν, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους ιδιώτες, χωρίς εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Και συνεχίζει:

“Με μια μονοκονδυλιά η σημερινή κυβέρνηση κλείνει το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και απολύει 1.080 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, 200 εργολαβικούς εργαζόμενους και περίπου 150 μικρο-αυτοαπασχολούμενους με δικά τους οχήματα. Την ίδια στιγμή απαιτεί από 300 οικογένειες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να εγκαταλείψουν τους οικισμούς που έμεναν μέχρι τώρα.

Αυτή είναι σήμερα η ανάπτυξη που καθημερινά μας λένε. Ανάπτυξη για τους λίγους και δυστυχία και απολύσεις για τους πολλούς! Αυτές είναι οι επενδύσεις που μας λένε συνέχεια ότι θα έρθουν και θα ζούμε όλοι καλύτερα, θα έχουμε όλοι δουλειά, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους. Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι Κυβερνήσεις και τα αρπακτικά που ξεζουμίζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις υποδομές που έφτιαξε ο λαός, τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που έχτισαν τα ντουβάρια και τις υψικαμίνους της ΛΑΡΚΟ, για να τους πετάξουν μετά στο δρόμο.

Τους το λέμε καθαρά! Δεν θα περάσει το έγκλημα που πάνε να κάνουν!

Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας της ΛΑΡΚΟ, είμαστε στο πλευρό τους! Συμπαραστεκόμαστε και χαιρετίζουμε τον δίκαιο και τίμιο αγώνα τους για να μείνουν όλοι στις δουλειές τους και τα σπίτια τους. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε, γιατί χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα!

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής είναι αγώνας όλης της Εργατικής Τάξης. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να σταθούμε στο πλευρό τους για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της Κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ!”

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!