Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ερωτήσεις ΛΑΣΥ Κεντρικού Δήμου σχετικά με υποχρεωτικότητα εμβολιασμού & Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων θέτει ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή  a) σχετικά με υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και τον τρόπο που σκοπεύει να κινηθεί και β) σχετικά με τα επενδυτικά έργα στη Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη και το γεγονός ότι πρόκειται για περιοχή NATURA.

Οι ερωτήσεις

ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Η κυβέρνηση με τα μέτρα και τις εξαγγελίες του τελευταίου διαστήματος βάζει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της αποθέωσης της πολιτικής της «ατομικής ευθύνης» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επιμένει να μετακυλίει τις ευθύνες της στο λαό, μετατρέποντας το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους. Βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας και ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το ότι τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν σε λίγες μέρες χωρίς κανένα μέτρο για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις κλπ δείχνει τον προσανατολισμό τους. Οι αναστολές συμβάσεων εργαζομένων, που από 1η Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν και στις δομές υγείας, έρχονται χωρίς να έχει εξασφαλιστεί μέχρι και σήμερα επιστημονική, εξαντλητική και προσωποποιημένη ενημέρωση στο προσωπικό των δομών Υγείας και Πρόνοιας, χωρίς την υγειονομική επιτήρηση των εμβολιασμένων, την παρακολούθηση και την πλήρη επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού. Οι αντιφάσεις στην πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και στο ζήτημα του εμβολιασμού είναι αυτές που υποδαυλίζουν τον ανορθολογισμό με την κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από αυτές τις θεωρίες αφού βρίσκει έτσι έναν βολικό αντίπαλο.

Στην Κέρκυρα ζούμε καθημερινά να έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων καθώς τα μόνα πρωτόκολλα που τηρούνται στο άνοιγμα του τουρισμού είναι τα πρωτόκολλα κερδοφορίας των μονοπωλίων του. Η κυβέρνηση παρόλα αυτά απειλεί το λαό και τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την πολιτική της, διαφορετικά τους περικόπτει τον μισθό ή ανοίγει τον δρόμο για την απόλυσή τους. Οι Δήμοι σε όλη τη χώρα αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της και να βγάλουν σε αναστολή εργαζόμενους από αντίστοιχες δομές και υπηρεσίες.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
1. Πως τοποθετείται σχετικά με την «υποχρεωτικότητα» των εμβολιασμών;;
2. Έχει εκδώσει αποφάσεις αναστολής συμβάσεων εργαζόμενων σε υπηρεσίες της
(Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ κλπ) ή σε δομές όπου εμπλέκεται (Γηροκομείο);
3. Αν ναι πως καλύπτονται τα κενά που προέκυψαν και έχει σκοπό να ακυρώσει τις
αναστολές αν οι εργαζόμενοι τελικά εμβολιαστούν;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΕΡΟΜΕΝΑ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΛΙΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καρδία της ζώνης NATURA της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη και συγκεκριμένα στη Νήσο Αγία Αικατερίνης, επιχειρείται η κατασκευή Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος (ξενοδοχείο, 45 βίλες, συνεδριακοί χώροι, SPA κλπ.). Η εταιρία που έχει καταθέσει το φάκελο της επένδυσης (ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ) αξιοποιεί το εργαλείο του ΕΣΧΑΣΕ, αιτούμενη να υπαχθεί στον «αναπτυξιακό» και μνημονιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (Ν. 4608/2019), και επιχειρεί έτσι μια FAST TRACK «στρατηγική επένδυση», όπως αυτή του Ερημίτη. Μία επένδυση από την οποία τίποτα δεν έχει να κερδίσει η κοινωνική πλειοψηφία.

H κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα πασχίζουν να πείσουν ότι το μέλλον βρίσκεται στην «πράσινη ανάπτυξη» και το πράσινο New Deal γιατί υποτίθεται ότι έτσι ο καπιταλισμός γίνεται πιο φιλικός για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η αλήθεια είναι ότι με τις νέου τύπου επενδύσεις προσπαθούν να βρουν διέξοδο για το λιμνάζων κεφάλαιο, να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας. Παρά τις εξαγγελίες, στην περίπτωση της Αντινιώτη, όταν η επένδυση πρέπει να γίνει σε περιοχή NATURA τότε όλα τα φιλοπεριβαλλοντικά συναισθήματα των κυβερνήσεων πάνε στην άκρη… Η περιβαλλοντική ευαισθησία τους εξαντλείται μέχρι εκεί που δίνει ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
1. Έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες του ενιαίου Δήμου Κερκυραίων πιστοποιητικό που
αφορά την έγκριση δρόμου πρόσβασης στην περιοχή της επένδυσης;
2. Έχει εκδοθεί από τη ΔΕΥΑΚ (αυτήν ή την προηγούμενη Διοίκηση) πιστοποιητικό που
αφορά την παροχή ύδρευσης για την κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου έργου;
3. Έχει εκδοθεί από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας του ενιαίου Δήμου
Κερκυραίων ή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων πιστοποιητικό
που αφορά του όρους δόμησης του έργου;

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!