Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Βελόπουλου για τους απλήρωτες διασώστες του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και Λευκάδας

Ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Απλήρωτοι έμειναν οι επικουρικοί διασώστες του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και Λευκάδας».

Η ερώτηση

Σύμφωνα με ανάρτηση σε σελίδα του διαδικτύου και σύμφωνα με έγγραφο διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, απλήρωτοι παραμένουν οι επικουρικοί διασώστες του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και Λευκάδας. Ανάλογη είναι και η εικόνα για το επικουρικό προσωπικό της Λευκάδας, με περίπου 22 άτομα να βρίσκονται στον αέρα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι, εκτός του ότι έμειναν απλήρωτοι εν μέσω αυτών των Αγίων ημερών, δε γνωρίζουν τι συνέβη και ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση. Αξίζει να επισημανθεί ότι πολλοί απ’ αυτούς προέρχονται από άλλες περιοχές (π.χ. Γιαννιώτες εργάζονται στο ΕΚΑΒ Λευκάδας) και είναι αναγκασμένοι να νοικιάζουν σπίτια, τα οποία πρέπει να πληρώσουν.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Πότε προβλέπεται να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που προσλήφθηκαν ως επικουρικοί διασώστες στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας και Λευκάδας;

2.    Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι θα καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα του ως άνω επικουρικού προσωπικού, δεδομένου ότι πολλοί απ’ αυτούς προέρχονται από άλλες περιοχές και είναι αναγκασμένοι να νοικιάζουν σπίτια, τα οποία πρέπει να πληρώσουν;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

 

κεντρική φωτο αρχείου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!