Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Μπιάγκη: Αξιοποίηση περιουσίας Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Α.Β.Ε.Ε.

Στην Ερώτησή του, με τίτλο «Αξιοποίηση περιουσίας Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Α.Β.Ε.Ε.» προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, ο Βουλευτής Κέρκυρας και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης, αναδεικνύει το ζήτημα της κακής οργάνωσης και αδιαφάνειας που παρατηρείται κατά τα τελευταία έτη αναφορικά με τη διαχείριση και την αξιοποίηση της περιουσίας των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Α.Β.Ε.Ε.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση των ΕΑΣ προβαίνει σε ανάθεση έργου εξάμηνης διάρκειας για παροχή συμβουλών «Αξιοποίησης περιουσίας Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» με τίμημα 248.000 ευρώ όταν μάλιστα το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών χρησιμοποιεί ήδη γνωστή εταιρία συμβούλων για τις προοπτικές ανάπτυξης των ΕΑΣ, στην οποία εργάζεται αριθμός νομικών, ενώ αντίστοιχη εργασία έχει εκπονηθεί και στο παρελθόν.

Τέλος, αιτείται να ενημερωθεί αν έχει ελεγχθεί η σκοπιμότητα, το εύλογο του τιμήματος και η νομιμότητα της διαδικασίας των αναθέσεων διάφορων υπηρεσιών και μελετών των ΕΑΣ προς τρίτους και ζητά τη γνωστοποίηση των σχετικών στοιχείων των αντίστοιχων προκηρύξεων για την χρονική περίοδο 2019-2023.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!